Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
 • Geplaatst op: 23 januari 2015
 • Auteur: Tom van BLOM
 • Categorie: nieuws

Sollicitatietips voor heftruckchauffeurs: Verbeter je CV

Gezocht: heftruckchauffeur met geldig heftruckcertificaat, enkele jaren ervaring, flexibel en gemotiveerd, teamwerker, zelfstandig en initiatiefrijk. Er wordt nogal wat gevraagd in vacatures voor een heftruckchauffeur. Hoe zorg je er voor dat je boven al die kandidaten uitspringt op basis van je brief en cv? Op Google vind je handige tips voor het maken van een goed cv. Bij BLOM opleidingen gaan we graag een stapje verder. Hoe verbeter en verhef je je sollicitatiebrief waardoor je meer opvalt tussen al die andere sollicitanten? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet:

 

Download het gratis sollicitatiepakket

 


Tips voor cv

 

1. Toon je vaardigheden en persoonlijke eigenschappen
Naast ervaring en opleiding is het zinvol om ook je vaardigheden in je cv te zetten. Welke trucks kun jij besturen? Heb je ook administratieve ervaring? Laat daarnaast ook wat persoonlijke eigenschappen zien in je cv. Denk aan: zelfstandig, accuraat, efficiënt, teamwerker, flexibel, hands-on-mentaliteit etc. Waar ben jij echt goed in? Laat dit zien op je cv. Waak er wel voor dat dit geen complete waslijst wordt; minimaal 3, maximaal 5 vaardigheden is voldoende. Indien gevraagd wordt naar kennis van een vreemde taal, zorg dan dat je talenkennis ook vermeld staat op je cv.
 

2. Voeg referenties/testimonials toe
Het toevoegen van referenties aan je cv is een must. Nog sterker is het als je alvast een voorzet geeft. Vraag je vorige werkgever of oud-collega’s om iets over jou te schrijven. Waar was je goed in? Ben je zorgvuldig? Kun je goed zelfstandig werken? Neem je initiatief? Voeg deze citaten toe aan je cv, onder het kopje: ‘Wat collega’s/werkgevers over mij zeggen’.
 

3. Plaats je laatste werkgever bovenaan
Zorg dat je laatst genoten opleiding of je laatste werkervaring bovenaan staat, met de nadruk op de functie die je bij dat bedrijf had. Als een bedrijf jouw vacature bekijkt, moeten je functietitels opvallen. Heb je weinig ervaring of zit er een gat in je cv? Leg dan niet teveel nadruk op de jaartallen door hier een aparte kolom voor te gebruiken, maar plaats de jaartallen achter je functie.

Wat je vaak ziet:
2010 – 2012                       Heftruckchauffeur

Hoe het ook kan:
Heftruckchauffeur (2010-2012)
 

4. Toon certificaten
Bijna in elke vacature vraagt men naar kandidaten met een geldig heftruckcertificaat. Als je deze hebt, zorg dan dat dit, naast je opleiding(en), duidelijk op je cv staat. Maak een aparte kop ‘certificaten’ en zet daaronder de certificaten die je in je bezit hebt en waar en wanneer je deze hebt behaald.
 

5. Voeg een foto toe
Steeds vaker voegen sollicitanten foto’s toe in hun cv. Het is een persoonlijke keuze om dit wel of niet te doen, maar besef wel dat beelden altijd meer de aandacht trekken en hierdoor val je meer op. Als je een foto gebruikt, zorg dan wel dat je gezicht hierop goed zichtbaar is. Om nog meer op te vallen met een foto, kun je ook een foto plaatsen waar je op een heftruck zit.
 

Tips voor de sollicitatiebrief

 

6. Start met een pakkende intro
Makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je voor een pakkende intro? Het is voor de hand liggend om te starten met ‘Naar aanleiding van…’. Hoewel er niks mis is met deze start, zal je hiermee niet echt opvallen. Wat kun je wel doen?

 • Start met woorden uit de vacature
  ‘U bent op zoek naar een zelfstandige en hardwerkende heftruckchauffeur, die vaardigheden staan mij op het lijf geschreven.’
 • Start met een compliment
  Vaak ben je in een vacature al snel geneigd om eerst over jezelf te beginnen. Dit kun je ook ombuigen naar een compliment voor de organisatie waar je solliciteert. Vaak staat er in de vacature een tekst over wat voor soort bedrijf het is. Start bijvoorbeeld met: ‘Een bedrijf met ambitie, informele sfeer en een professionele aanpak, daar wil ik graag aan de slag als heftruckchauffeur.
   

7. Geef aan wat je belangrijk vindt
De ene heftruckchauffeur is de andere niet. In je sollicitatiebrief kun je aangeven wat je belangrijk vindt of juist heel erg mooi vindt in je werk als heftruckchauffeur. Bijvoorbeeld ‘Als heftruckchauffeur vind ik het belangrijk dat….’of ‘Het mooie van werken als heftruckchauffeur vind ik… (bv. de afwisseling, rijden met zware ladingen, samenwerken etc). Licht dit vervolgens toe met je werkervaring.  
 

8. Geef aan wat jouw toegevoegde waarde is
Sluit af met welke waarde jij denkt toe te kunnen voegen aan de organisatie. Zoek uit wat de missie van de organisatie is, herhaal deze en geef aan op welke manier jij hier aan kunt bijdragen.

 

Verbeter en verhef
 

Kortom, aan jou de taak om het werk van de recruiter/werkgever wat makkelijker te maken, door wat meer van jezelf te laten zien. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Zorg dat je je verhaal kunt onderbouwen. Bedenk voorbeeldsituaties waarin jouw vaardigheden echt tot uiting kwamen. Ken je sterktes en zwaktes. Zo verbeter en verhef je jouw sollicitatie! Succes!

Plaats bericht


Natalia Luchowska

Geplaatst op: 23 januari 2015

"Geachte Heer?mevrouw. Ik wil u graag meddelen dat ik hier paar goede tips heb gezien en ga me meer in verdieppen. Met vriendelijke groet , Natalia uit Dongen."

Naar top