Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 17 december 2018
  • Auteur: TOM van Blom
  • Categorie: nieuws

Samenwerking STILL

Vorig jaar hebben we 39 nieuwe STILL trucks aangeschaft. Deze investering onderstreepte de ambitieuze groeiambities van een van de grootste opleiders op het gebied van intern transport in Nederland. Recent kwamen hier nogeens 38 nieuwe STILL trucks bij. We streven naar 30.000 cursisten volgend jaar.

Op dit moment timmeren we hard aan de weg. Vorig jaar opende we vijf nieuwe opleidingslocaties; in Amersfoort, Deventer en Doetinchem, Wijchen en Emmen. Het netwerk is inmiddels uitgebouwd naar 20 opleidingslocaties. “En daarbij blijft het niet”, weet algemeen directeur Roy Groothuis. “Op korte termijn willen we doorgroeien naar 22 vestigingen. Met name in het midden en westen van het land telt ons netwerk nog een aantal ‘white spots’. Met een landelijk dekkend netwerk kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.”

Weloverwogen keuze
De recente aanschaf van 38 nieuwe STILL trucks is voor ons een belangrijke stap bij het verwezenlijken van de ambities. Dit is het begin van een grote verandering binnen ons wagenpark. We gaan voor 1 partner, met 20 vestigingen moeten we het ons zo makkelijk mogelijk maken. Still is daarin de perfecte partner voor inkoop en service. Hengelo wordt de verkeerstoren van alle vestigingen, vanuit hier willen we de voertuigen kunnen monitoren middels de Fleetmanager.

We hebben 22 nieuwe elektrische heftrucks, RX 20-20P aan, 11 reachtrucks, FM-X 14 en 5 meerijd stapelaars, EXV 14SF. De vorkheftrucks en de reachtrucks worden voorzien van het STILL Fleetmanager-systeem.

We gaat voor de basisfuncties van Fleetmanager, zoals toegangscontrole, het waarborgen van veiligheid en het monitoren van de trucks op afstand, met o.a. het bewaken van urenstanden en inzicht in efficiënt gebruik. Voor een gedegen rijopleiding is het aantal praktijkuren heel belangrijk. Actuele rapportages over het gebruik van de machine worden per cursist medegedeeld.

De cursist kan inzien hoelang hij op de truck heeft gereden, als praktisch bewijs, maar leert ook om op de meest energiezuinige manier met een truck te rijden.

Tijdens een lange cursus dag, kan het nog wel eens gebeuren dat men vergeet de truck op te laden. De volgende dag moeten de trucks echter weer klaar voor gebruik zijn. Het Fleetmanager-systeem geeft op afstand aan hoe het staat met de batterijrestcapaciteit. Hiermee voorkom je op een hele eenvoudige manier onnodige stilstand. 

Het grootste deel van de bestaande vloot wordt ook voorzien van het STILL Fleetmanager-systeem.

Bijkomend voordeel voor STILL
STILL-adviseurs hebben nu een extra tool in handen om hun klanten en prospects een goede opleiding aan te bieden voor de gewenste intern transportopleidingen. Dankzij ons groeiende netwerk is er bijna altijd opleidingslocatie in de buurt. Landelijk opererende klanten kunnen zelfs door heel Nederland worden bediend. Bovendien stijgt met het aantal locaties ook het aantal startdata. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Tevens zal STILL alle rijopleidingen van haar eigen medewerkers onder gaan brengen bij BLOM. Ook gaan gezamenlijke marketingactiviteiten steeds meer vorm krijgen.

Plaats bericht


Naar top