Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 25 mei 2022
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

Maak kennis met Johan Kroon

Hij startte zijn loopbaan in de horeca, zat bij defensie, zette zijn carrière voort in de beveiliging én had zijn eigen bedrijf. Vandaag de dag werkt hij als instructeur bij BLOM Opleidingen. Een bezige bij die niet houdt van stilzitten. Zelf nieuwe dingen leren en anderen lesgeven, dat is wat hij het liefste doet. Al deze kennis en kunde zet hij in om het maximale resultaat te behalen. Maak kennis met onze instructeur Johan …!

"Ik ben verliefd geworden op het instructeurs vak om mensen nieuwe dingen te leren, maar ook juist af te leren"

Avontuurlijk en afwisselend

Voordat hij in aanraking komt met intern transport, heeft hij al een avontuurlijke carrière op zijn naam staan. Hard werken staat hierin altijd centraal. Stilzitten? Dat doet hij echt niet. ‘’Ik hou ervan om bezig te zijn, om dingen te doen en vooral om te leren. Zeker als het mijn interesse heeft, dan ga ik er voor 200% voor, want ik wil dit gewoon onder de knie hebben.’’ Dat is voor hem in de wereld van intern transport niet anders. Een wereld die volledig nieuw voor hem was, maar Johan zich helemaal eigen heeft gemaakt. 

Van logistiek op de weg naar logistiek in de hal

‘’Voordat ik aan de slag ging in het intern transport, had ik mijn eigen bedrijf waarin ik werkte als directiechauffeur. Ook hier was ik dus bezig met logistiek, maar in een hele andere vorm. Via één van mijn klanten kwam ik in aanraking met intern transport. Een branche die meteen mijn aandacht trok. Zodoende ben ik hier aan de slag gegaan.’’ Als we hem vragen hoe zijn dagelijkse werkzaamheden eruitzagen vertelt Johan: ‘’Ik gaf zo’n 80% in-company trainingen, dus bij bedrijven op locatie en de overige 20% gaf ik trainingen op leslocaties. Hiervoor reisde ik het hele land door, van Rotterdam tot Zwolle en van Limburg tot het uiterste puntje van Den Helder. Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging en heb ik de stoute schoenen aangetrokken door bij BLOM aan te kloppen. Hier heb ik meer ritme en regelmaat en worden me mooie kansen aangeboden. ’’

"Ik vond de cursus echt heel leerzaam. Fijn dat het in kleine groepjes is en dat er afwisseling is tussen theorie en praktijk. Onze instructeur Johan nam echt de tijd om je op je gemak te stellen en alles vakkundig aan te leren, waardoor ik nu het vertrouwen heb om op mijn werk met de heftruck aan de slag te gaan en meer ervaring op te doen." 

Citaat van: cursist Angela

Een leidinggevende passie

Een leidinggevende in hart en nieren. Dat straalt ervan af als we Johan spreken. Leidinggeven is hem dan ook niet vreemd en iets waar hij in al zijn functies ervaring mee heeft. Mensen nieuwe dingen uitleggen, vertellen en aanleren is waar hij gelukkig van wordt. En soms is het ook nodig om mensen juist iets af te leren. Johan vertelt: ‘’Veiligheid en zorgvuldigheid staat in ons werk voorop. Door alle hun ervaring hebben sommige mensen bepaalde gewoontes aangeleerd die niet bijdragen aan deze veiligheid. Dan is het aan mij de taak om ze dit af te leren en te laten zien hoe het wél moet. En eigenlijk zijn dat de leukste uitdagingen!’’

Download het gratis beoordelingsformulier

Met oog op de toekomst

Geen cursusdag is hetzelfde. ‘’Het werken met verschillende mensen met verschillende achtergronden maakt mijn werk leuk. Met iedereen moet je op een andere manier omgaan en ik houd van dit contact met mensen.’’ Als we vragen hoe hij naar het intern transport in de toekomst en bijbehorende automatiseringen kijkt, reageert Johan stelling: ‘’Ik ben ervan overtuigd dat intern transport mensenwerk is en blijft. Misschien kunnen we bepaalde delen automatiseren, maar het menselijke werk verdwijnt nooit volledig naar mijn mening. Daarnaast ben ik juist blij met alle moderne technologieën die ontwikkeld worden. Denk aan camera’s, bluespots en zijspanningen. Deze bevorderen alle veiligheid, dus dat is in mijn ogen alleen maar vooruitgang!’’ Ook als het gaat om zijn eigen toekomst is Johan vol ambitie. ‘’Ik ben blij met alle kansen die ik bij BLOM krijg en ik ben nog lang niet uitgeleerd!’’

Plaats bericht


wim buining

Geplaatst op: 14 juni 2022

"ben blij dat ik een kans krijg om bij Blom te mogen leren ik ben maar gewoon een arbeidsjongen en ik hoop dat ik bij U bedrijf de nodige vaardigheden kan en mag leren groet van wim buining"

Naar top