Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
 • Geplaatst op: 3 maart 2017
 • Auteur: TOM van BLOM
 • Categorie: nieuws

Kans op werk vergroten met opleiding? Gebruik Scholingsvoucher UWV

UPDATE: per 1-3-2017 is het niet meer mogelijk om de scholingsvoucher bij het UWV in te dienen. Meer informatie vind je op de website van UWV. Wij zijn ontzettend trots op het feit dat zoveel personen de scholingsvoucher hebben ingezet om zich te laten opleiden tot het kansberoep heftruckchauffeur. Met jullie hebben we er in het magazijn weer vakmannen en vakvrouwen bij! Bedankt.

 

Download het gratis sollicitatiepakket

 

Het is voor bedrijven en uitzendbureaus steeds lastiger om goede heftruckchauffeurs, reachtruckchauffeurs en bestuurders van andere intern transportvoertuigen te vinden. Met grote regelmaat zie je vacatures verschijnen waarin word gevraagd om een heftruckcertificaat of andere certificaten. Het is daarom interessant om een goede en gedegen opleiding voor heftruckchauffeur te volgen en daarmee een heftruckcertificaat te verdienen. Het UWV vindt goede en gedegen opleidingen belangrijk en daarom is er nu een nieuwe regeling om deze opleidingen met de scholingsvoucher te financieren.

 

Heftruckchauffeur is kansberoep

 

De scholingsvoucher is er niet alleen voor de werkzoekende, maar ook voor werknemers met aflopende contracten, voor wie ontslag boven het hoofd hangt of werkzaam zijn bij slecht presterende bedrijven. De scholingsvoucher is er als subsidie voor het bekostigen van een opleiding of het omscholen naar een kansberoep. Het UWV heeft een lijst opgesteld met daarin een groot aantal beroepen, waaronder heftruckchauffeur.

kansberoep-logistiek

Bron: Kansberoepenlijst UWV: https://www.uwv.nl/particulieren/Images/kansberoepenlijst..doc 

De scholingsvoucher is deze keer niet leeftijd gebonden. De bekende 50+ scholingsvoucher bestaat na 1 oktober 2016 niet meer, hiervoor is de scholingsvoucher voor de werkzoekende in de plaats gekomen.

Wie kan gebruik maken van de scholingsvoucher?

 • Ben je je baan kwijtgeraakt en ontvang je een ww-uitkering of heb je een tijdelijke arbeidsovereenkomst of je werkt als zelfstandige (ZZP-er). 
 • Je een opleiding wil gaan volgend in de richting van een kansberoep of doormiddel van een certificaat wil aantonen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever.

Voorwaarden Scholingvoucher werkzoekenden:

 • De aanvraag mag maximaal € 2.500,- (inclusief btw) zijn. Daaronder vallen dan alle kosten die bij de opleiding horen, zoals inschrijfkosten, studiemateriaal en collegegeld. 
 • Je plaatst jouw cv op werk.nl en u gaat er mee akkoord dat het UWV je registreert als werkzoekende.
 • Het beroep waarvoor je de opleiding doet, is opgenomen in de kansberoepenlijst. 
 • De opleiding moet afgerond zijn voor 1 april 2018. 
 • De opleiding wordt afgesloten met een erkend diploma of certificaat.
 • U kunt maar 1 keer gebruikmaken van de scholingsvoucher voor werkzoekende.
 • Je maakt geen gebruik van andere overheidsregelingen -of subsidies.

Aan de slag?

De scholingsvoucher kun je downloaden op de website van het UWV, daar vind je ook alle informatie over de scholingsvoucher. Uiteraard mag je ook contact met ons opnemen als je gebruik wilt maken van de scholingsvoucher of meer informatie wilt hebben over een passende opleiding voor jou. We helpen je graag.

Intern transport is geen kleinigheid 

Plaats bericht


Addie Docter

Geplaatst op: 18 september 2016

"Dag, Ik wil mij graag aanmelden voor de opleiding heftruckchauffeur basis. ik heb hiervoor de opleidingsvoucher van UWV gedownload en ingevuld. ik kan deze niet bij de aanmelding meesturen. Deel 2 van deze voucher moet namelijk door het opl.instituut worden ingevuld. hoe moet ik dit doen? vr. groet Addie Docter"

A Van logchem hassfeld

Geplaatst op: 24 oktober 2016

"Ik ga cursus haccp via nha doen om kansen te vergroten. Mag dit ook met de voucher? En voor een 19 jarige die werkzoekend is? Geldt dit dan ook??"

petra zoons

Geplaatst op: 11 januari 2017

"ik ben mij aan het omscholen tot sport masseur, kan ik daar ook een scholingsformulier voor invullen?"

Unal Sipahi

Geplaatst op: 23 januari 2017

"hallo ik zit op werk.nl als werkzoekende ik heb mijn logistiek diploma maar ik heb geen heftruck certificaat daarom kan ik geen werk vinden.Wat voor mogelijkheden hebbe jullie om zo snel mogelijk mijn certificaat te behalen"

John Mulder

Geplaatst op: 3 februari 2017

"Hallo, ik ben ervaren als heftruckchauffeur, maar mijn certificaat is of was alleen maar geldig binnen het TMG concern. Ik ontvang een WW uitkering en wil graag in aanmerking komen voor een opleiding voor een heftruck certificaat, via het UWV."

Naar top