Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 10 juli 2019
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Een goede Tour de France begint in het magazijn!

Een goede Tour de France begint in het magazijn!

De komende weken staan voor vele wielerliefhebbers in het teken van Dione en de avondetappe, helikopterbeelden van oude ruïnes en een peloton dat troosteloze boerenlandweggetjes kleur geeft. Kortom, de Tour de France is weer van start!
 

Offical Supplier Team Sunweb

Dit jaar kijken we bij BLOM opleidingen net even iets anders naar de Tour. We zijn sinds kort Official Supplier van wielrenploeg Team Sunweb. Eind 2018 kwamen wij, via onze heftruck leverancier Still, in contact met Team Sunweb. Het team was op zoek naar een partner die een breed pakket opleidingen kan bieden aan alle logistiek medewerkers. Tijdens een kennismakingsgesprek met het team bleek al snel dat we meer gemeen hebben met elkaar dan we vooraf konden bedenken.

Het team hecht, net als wij, veel waarde aan het goed opleiden van mensen in hun sector. Daarnaast heeft Team Sunweb de afgelopen jaren laten zien te staan voor kwaliteit. Met renners als Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Lucinda Brand en Floortje Mackaij is het niveau enorm hoog en gaan ze altijd voor het beste resultaat. Dat sprak ons, als opleider, erg aan. Wij staan ook voor kwaliteit én leveren het beste resultaat mogelijk: een chauffeur die veilig en verantwoord risico’s weet te minimaliseren. Net als in een koers wil Team Sunweb ook op logistiek vlak risico’s vermijden en ongelukken voorkomen.
 

Logistieke operatie Tour de France

Vlak voor de Tour waren wij aanwezig op het hoofdkantoor om een van de meest uitdagende logistieke operaties van het team te aanschouwen. Uit alle windstreken kwamen fietsen en materiaal retour van de Nationale Kampioenschapen en op hetzelfde moment werden ook de bus en vrachtwagens voor de Tour de France ingeladen. Een warehouse vol medewerkers die druk bezig waren alles gereed te maken voor wat in de ogen van velen de belangrijkste wedstrijd van het jaar is. Als logistiek medewerkers is het belangrijk je op dit soort momenten extra goed te kunnen focussen. Tijdens de basisopleiding reachtruck die wij de medewerkers gaven hebben we daar extra aandacht aan besteed.

De ploeg vertrok vorige week richting Brussel, waar de start van de Tour plaatsvond, met 8 renners, 4 coaches en een ondersteunende staf met onder meer een kok, verzorger, mecaniciens, een fysiotherapeut en een arts. Elke renner heeft de beschikking over 5 fietsen en diverse wielsets, allen met hun eigen wensen en afmetingen. Tel daar een enorme voorraad onderdelen bij op en een assortiment aan food- en non food-producten waar een dorpssupermarkt jaloers op is, en je begrijpt de uitdaging. Zeker gezien het feit dat de ruimte waarin alles gepakt moet worden slechts beperkt is.

Gelukkig heeft Team Sunweb de beschikking over een reachtruck van Still. De logistiek medewerker die wij spraken manoeuvreerde zich, ondanks alle hectiek, als een wielrenner in een peloton tussen de stellingen, dure fietsen en de te laden materialen heen. Als de Tour zo soepel verloopt voor het team als de logistieke operatie dan wordt het een mooie tour. Succes mannen!

 

Plaats bericht


Naar top