Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Uw opleiding VCA volgt u gemakkelijk en snel in Eindhoven
 

Is het nodig om een VCA-opleiding te volgen en wilt u dat graag in Eindhoven gaan doen?

Dat komt goed uit, BLOM opleidingen heeft 14 eigen opleidingslocaties verdeeld over heel Nederland. Zo is er ook een VCA-opleidingslocatie in Eindhoven. U kunt zich vandaag nog aanmelden en zeer snel bij ons terecht.

 

Voor wie is VCA?

Veel organisaties voeren regelmatig werkzaamheden uit die veel risico’s met zich mee brengen op vaak ook nog eens risicovolle locaties. Veel van deze bedrijven zijn bouwbedrijven. Aannemers stellen het daarom vaak verplicht dat een contractor en medewerkers volgens de VCA richtlijnen werken. VCA staat voor aannemers checklist voor de VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) en is sinds 1994 van kracht. VCA in opgezet om bedrijven die met veel risico te maken hebben objectief te kunnen controleren op veiligheidseisen. Om uw VCA-diploma te halen kunt u zich opgeven voor een VCA-opleiding bij BLOM opleidingen in Eindhoven.

 

Wat zijn de mogelijkheden voor een VCA-cursus in Eindhoven?

In Eindhoven beschikken we over twee typen opleidingen. U kunt kiezen voor een zelfstudie die u online achter uw eigen computer uitvoert of een eendaagse cursus VCA bij ons in Eindhoven. Bij beide cursussen bereiden wij u voor op het VCA-examen. De onderwerpen die we tijdens dit examen behandelen zijn:

 

- Arbowetgeving

- Gevaarlijke stoffen & etikettering

- Veilig werken met elektriciteit

- Brand- en explosiegevaar

- Werken in besloten ruimten

- Werkplekeisen algemeen

- Hijs- en hefwerktuigen

- Werken op hoogte

- Handgereedschap & gereedschapsmachines

- Persoonlijke beschermingsmiddelen

 

De eendaagse VCA-training in Eindhoven

De eendaagse training VCA in Eindhoven start op doordeweekse dagen om 8:30 en eindigt om 16:00. Tijdens de lessen is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen, nemen wij de lesstof klassikaal met u door en maken we oefentoetsen. Deze oefentoetsen kijken we samen na en die bespreken we. Aan het einde van de opleiding bent u er zeker van dat u voldoende informatie heeft om aansluitend het VCA-examen in Eindhoven te maken. Deze zal om 16:00 starten en eindigt ongeveer om 17:00, hiervoor geven wij u automatisch op.

 

VCA doormiddel van e-learning

Het is ook mogelijk om de VCA-training zelfstandig te behandelen. U ontvangt van ons een e-learning programma dat u zelf online op uw computer kunt volgen. De uitleg van de lesstof gaat dan via een voice-over. Als u een hoofdstuk al beheerst kun u het overslaan en als u toch nog iets meer wilt oefenen kunt u het hoofdstuk herhalen. Aan het einde van elk hoofdstuk is een oefentoets die u kunt maken. Zo kunt u testen of u de stof voldoende beheerst. Wanneer u de stof voldoende beheerst vraagt u het VCA-examen in Eindhoven aan.

 

Het VCA-examen in Eindhoven

Het VCA-examen duurt ongeveer een uur en zal bij ons in Eindhoven plaatsvinden. Tijdens het examen VCA is er in Eindhoven iemand aanwezig van de Examenkamer die controleert of het examen op de juiste manier wordt afgenomen. Wanneer u een voldoende scored voor het VCA-examen ontvangt u van ons het erkende PBNA-diploma, dit VCA-diploma dat u in Eindhoven ontvangt heeft een geldigheid van 10 jaar.

 

Groepskortingen en mogelijkheden in Eindhoven

Wilt u de VCA-opleiding in Eindhoven doen met een grote groep? Neem dan contact met ons op, wij bieden groepskortingen maar kunnen de VCA-training indien gewenst ook op uw locatie geven. Vraag ons naar de mogelijkheden. Bent u juist opzoek naar een BHV-cursus, een heftruckopleiding, reachtruckcursus of wilt u uw hoogwerkercertificaat of hijsbewijs halen? Dat kan ook!

Naar top