Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 7 mei 2018
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Rijtijd is essentieel tijdens een heftruckcursus

Rijtijd is een essentieel onderdeel van een goede heftruckcursus. Bij BLOM Opleidingen vinden wij rijtijd zelfs belangrijker dan kijktijd. Daarom krijgen heftruckchauffeurs 10 uur rijtijd tijdens onze cursussen. Wil jij ontdekken hoe heftruckchauffeurs veilig kunnen werken in verschillende werkomgevingen? Lees dan snel verder waarom praktische ervaring op de heftruck onmisbaar is tijdens een cursus.

Heftrucktheorie in de praktijk brengen

De heftrucktheorie is de basis. Absoluut. Daarom is het bij BLOM Opleidingen mogelijk om een theoriedeel te volgen tijdens een heftruckcursus. Hier leert de heftruckchauffeur alles over de veiligheid en het vermijden van veel voorkomende incidenten. Maar het moet niet alleen bij theoretische kennis blijven. Een praktijkdeel is minstens zo belangrijk tijdens een heftrucktraining. Een vorkheftruck leer je namelijk pas écht te besturen tijdens het rijden, niet door naar anderen te kijken. Bij een standaard heftruckcursus van BLOM Opleidingen is daarom 10 uur rijtijd inbegrepen. Of kies bij BLOM voor een praktijkdag: ideaal voor chauffeurs die de theorie al hebben behaald, maar de heftruck beter willen leren besturen. Tijdens een praktijkdag krijgt de vorkheftruckchauffeur 5 uur rijtijd.

Controle over de heftruck

Het zelf besturen van de heftruck zou prioriteit moeten hebben tijdens een heftruckcursus. Het onder controle houden van de heftruck is van groot belang tijdens de dagelijkse werkzaamheden van de chauffeur. Zo worden onnodige fouten voorkomen die kunnen resulteren in (ernstige) ongelukken. BLOM Opleidingen beschikt door heel Nederland over opleidingslocaties waar alledaagse werksituaties worden nagebootst. Hier voeren heftruckchauffeurs in een veilige oefenomgeving praktijkgerichte oefeningen uit: de ideale manier om een heftruck te leren besturen én beheersen!

Rijden op verschillende heftrucks

Niet elk bedrijf heeft dezelfde heftrucks in het magazijn staan. Niet alleen bestaan er verschillende heftruckmerken zoals STILL, Toyota en Jungheinrich. Ook zijn er talloze modellen beschikbaar. Hoewel de basisbesturing op veel heftrucks hetzelfde is, kan deze soms afwijken. Daarom krijgen heftruckchauffeurs bij BLOM Opleidingen rijtijd op verschillende merken en modellen van heftrucks. Zo leren chauffeurs om verschillende heftrucks te besturen die veelvuldig worden gebruikt bij bedrijven. Dit is zowel interessant voor de heftruckchauffeur als voor (potentiele) werkgevers.

Rijden in verschillende omgevingen

Van een omvangrijk magazijn tot een compacte opslagplaats: vorkheftrucks worden in talloze situaties en omgevingen gebruikt. Zoals benoemd worden er alledaagse situaties nagebootst op de opleidingslocaties van BLOM Opleidingen. De 10 uur rijtijd tijdens de cursus komt daarom zoveel mogelijk overeen met dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor rijdt een heftruckchauffeur straks zelfverzekerd én veilig rond door verschillende ruimtes.

Kies voor 10 uur rijtijd tijdens een heftruckcursus

Ook overtuigd van het belang van rijtijd tijdens een heftruckcursus? Kies dan voor een betrouwbare heftruckopleiding bij BLOM Opleidingen, inclusief 10 uur rijtijd. Tijdens de cursus worden praktijkgerichte opdrachten uitgevoerd op heftrucks van verschillende merken. Een officieel heftruckcertificaat van BLOM wordt uitgereikt wanneer alle oefeningen succesvol zijn afgerond. Hiermee toont de heftruckchauffeur aan veilig én efficiënt te kunnen werken in talloze werkomgevingen.

Download het gratis beoordelingsformulier

Plaats bericht


Naar top