Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 23 juni 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Incompany opleiding voor heftruck laten verzorgen? Check je verzekering!

Waar beter kun je een chauffeur goed leren omgaan met een heftruck dan in zijn eigen magazijn? Naast het geven van opleidingen op onze eigen locatie, zijn er ook bedrijven die ervoor kiezen om de opleiding incompany te laten verzorgen. Op die manier leert de chauffeur goed zijn eigen magazijn te bedienen. Toch is er een belangrijke valkuil waar veel bedrijven niet aan denken, wanneer zij incompany opleiding laten verzorgen. Namelijk: de verzekering!
 

Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen (WAM)

Een heftruck valt onder de categorie Motorrijtuigen. Als heftruckbezitter ben je verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering voor de heftruck af te sluiten: de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen). Deze verzekering dekt de schade die je aanricht aan anderen, maar dekt ook schade aan je eigen voertuig. Het maakt hierbij niet uit of je de heftruck alleen op eigen terrein of ook op de openbare weg gebruikt. Wanneer je niet bent verzekerd en er doet zich een ongeval voor, dan zal deze schade worden verhaald op jou als eigenaar van het voertuig.

Lees ook meer over rijden op de openbare weg met een heftruck.
 

Download het gratis beoordelingsformulierHeftruck gebruiken voor opleidingen

Wat veel bedrijven vergeten is dat de heftruck met een WAM-verzekering niet verzekerd is voor het gebruik van opleidingsdoeleinden. Wanneer je een incompany opleiding laat verzorgen en er wordt schade gereden, ben je dus niet verzekerd. Een goede opleider gaat dan ook niet akkoord met het geven van de incompany opleiding, wanneer het bedrijf de heftrucks daarvoor niet heeft verzekerd. Een incompany opleiding is dus een prima optie als je wilt dat de chauffeurs de risico van jouw magazijn leren kennen. Zorg er dan wel voor dat de trucks hiervoor verzekerd zijn.
 

Extra dekking voor heftrucks

Naast de WA-verzekering is het mogelijk om je heftruck extra te laten dekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan WA Casco, WA Casco uitgebreid of je kunt de heftrucks laten dekken voor brand/diefstal.
 

Check je verzekering

Weet je niet zeker of jouw heftrucks zijn verzekerd voor opleidingsdoeleinden? Dan kun je dit checken bij je verzekeraar!

Lees ook ons artikel: Inschrijving, incompany of maatwerkcursus? De voor- en nadelen

 

 

Plaats bericht


Naar top