Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Opzoek naar een goede opleiding BHV in Zwolle? Bij BLOM opleidingen leiden wij u graag op!
 

Bent u opzoek naar een goede BHV-opleiding in Zwolle? BLOM opleidingen bezit 14 eigen opleidingshallen over het hele land. Één van deze opleidingshallen is gevestigd in Zwolle. BLOM opleidingen in Zwolle is gespecialiseerd in het geven van BHV-trainingen, VCA-opleidingen en opleidingen voor intern transport zoals de heftruck, reachtruck, hoogwerker en hijsen.

 

Wat is BHV?

BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening. Elk bedrijf is volgens de arbo-wet verplicht om voldoende bedrijfshulpverleners aan te wijzen en deze op te leiden. De wet heeft geen vaste richtlijnen, dit is namelijk afhankelijk van de aart, locatie en restrisico’s van uw bedrijf. Via de RIE kunnen werkgevers bepalen wat de regels zijn betreft BHV, in Zwolle helpen wij u daar graag mee. Een Bedrijfshulpverlener moet instaat zijn om de volgende vier taken te kunnen uitvoeren:

 

- Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen

- Beperking en bestrijding van een beginnende brand

- Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw

- Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

 

Twee opleidingen BHV beschikbaar in Zwolle

Bij BLOM opleidingen in Zwolle zijn twee soorten BHV-opleidingen beschikbaar. BLOM biedt de BHV-basiscursus en de BHV-herhalingstraining aan in Zwolle. De BHV-herhalingstraining kunt u volgen wanneer u al over een BHV-diploma beschikt maar deze onlangs is of binnenkort gaat verlopen. De herhalingstraining BHV heeft in Zwolle een opleidingsduur van één dag. Tijdens deze BHV-opleidingsdag frissen wij uw eerder opgedane kennis op en brengen we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de bedrijfshulpverlening. Als de geldigheid van uw diploma langer verstreken is dan twee jaar raden wij u aan om u op te geven voor een basiscursus BHV in Zwolle. De kennis is na deze periode te ver naar de achtergrond verdwenen en er zijn te veel nieuwe ontwikkelingen en veranderingen binnen de BHV. Wij vinden het dan onverantwoord om dit in slechts één dag met u te trainen.

 

De basiscursus BHV in Zwolle met EHBO en brandpreventie

Een BHV-basiscursus heeft in Zwolle een opleidingsduur van twee dagen. We hebben één EHBO-dag en één dag voor brandpreventie BHV in Zwolle ingepland. Tijdens de EHBO-dag BHV in Zwolle oefenen we met eerste hulp bij ongevallen en leren we u onder andere te reanimeren met en zonder AED, de vitale functies te herkennen, de Heimlich greep toe te passen en een slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen. Ook oefenen we hoe u het beste kunt communiceren met de meldkamer, welke vragen zij stellen en welke informatie voor hen belangrijk is. Tijdens de brand-dag BHV in Zwolle oefenen we met het bestrijden van kleine branden. We leren u met de brand-driehoek hoe vuur ontstaat, welke drie elementen vuur nodig heeft om te branden en tot slot welk element u het beste weg kunt nemen en op welke manier u dat kunt doen. In de praktijk BHV in Zwolle oefenen we met de volgende blusmiddelen: poeder-, CO2 en schuimblusser, branddelen en de slanghaspel.

 

Ook opleidingen BHV op maat in Zwolle

Indien uw bedrijf met specifieke risico’s te maken heeft binnen de BHV kunnen wij in Zwolle een BHV-opleiding bieden op maat. Wij behandelen dan in overleg met u de bedrijfsspecifieke risico’s en gaan aan het werk met de middelen die bij uw bedrijf voor handen zijn. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Examen en BHV-diploma in Zwolle

De opleiding BHV wordt in Zwolle afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer u voor deze onderdelen een voldoende haalt ontvangt u het BHV-diploma van BLOM in Zwolle. Dit diploma heeft een geldigheid van één jaar. Na dit jaar kunt u bij BLOM BHV-opleidingen in Zwolle een BHV-herhalingstraining doen. Bij het voldoende afronden van de herhalingstraining verlengen wij de geldigheid van uw diploma met opnieuw één jaar. Deze BHV-opleiding in Zwolle komt in aanmerking voor de nascholing Code95 Richtlijn vakbekwaamheid.

Naar top