Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

De beste reachtruckopleiding volg je bij BLOM opleidingen
 

Een reachtruck is een loodzwaar transportmiddel waarvan het gewicht tussen de 1,5 en 12 ton kan liggen. Geen vrolijk speelgoed apparaatje. Een veiligheidstraining, reachtruckcursus of opleiding is zeker niet overbodig. Met een reachtruck kan op zeer hoge hoogtes gewerkt worden en veiligheid is daarom zeer belangrijk, in de lucht maar ook op de grond. Waarvoor gebruik je de reachtruck en waarvoor gebruik je de machine absoluut niet? Welke kant rij je op, in welke stand hou je de vorken, hoe zie je in een oogopslag of je vorken op de juiste hoogte voor het schap hebt? Hoe stuur je de reachtruck netjes voor een stelling, wat zijn de gevaren en waarom moet je eigenlijk die gordel om? Tijdens onze reachtruckopleiding geven we uitgebreide training over het veilig gebruiken van dit transportmiddel en kun je het reachtruckcertificaat verdienen.
 

Veiligheid vergroten met een reachtruckopleiding
 

Bij BLOM opleidingen is het mogelijk een reachtruckopleiding te volgen. Deze reachtrucktraining zorgt ervoor dat bestuurders veilig leren rijden. Bij BLOM opleidingen vinden we veiligheid belangrijk. Maar ook de Arbowet en verzekeraars eisen dat alle bestuurders van heftrucks specifieke grondige instructies hebben gekregen alvorens ze een reachtruck gaan besturen. Een heftruckcertificaat is dus niet voldoende om een reachtruck te besturen. De opleiding tot reachtruckchauffeur kun je bij BLOM opleidingen volgen.
 

Veel praktijk tijdens de reachtrucktraining
 

Tijdens onze reachtrucktraining richten we ons voornamelijk op de praktijk. We vinden het belangrijk dat bestuurders van reachtrucks volledige controle hebben over het transportmiddel. Tijdens de cursus krijgen reachtruckcursisten verschillende opdrachten om die volledige controle over de reachtruck te krijgen. Alleen dan wordt de veiligheid van de reachtruck gewaarborgd. Er worden pallets verplaatst met verschillende soorten lading, waaronder ook vloeistof. Er is een speciaal parcours om de behendigheid van het sturen te trainen. De besturing van een reachtruck voelt in het begin heel onnatuurlijk door het stuurwiel maar ook door de zijwaartse positie van de reachtruckchauffeur.
 

Verschillende reachtruckopleidingen van basisopleiding tot herhalingscursus
 

Er zijn verschillende soorten reachtruckopleidingen. De basisopleiding is speciaal ontwikkeld voor bestuurders die nog geen enkele ervaring hebben met een reachtruck. We brengen tijdens deze cursus extra veel tijd in de praktijk door.
 

Veilig rijden met de reachtruck voor gevorderden
 

De reachtruckcursus veilig rijden is geschikt voor reachtruckchauffeurs die al wat ervaring hebben opgedaan met een reachtruck. Of die in het verleden al eens een reachtruck hebben bestuurd. Tijdens deze reachtruckcursus richten we ons op de praktijk en de veiligheid. Soms zijn vaardigheden verkeerd aangeleerd, we gaan tijdens de opleiding de reachtruckchauffeur dan helpen om te letten op veiligheid.
 

Herhalings-reachtruck-cursus
 

Er is ook een herhalingscursus voor de reachtruck, deze opleiding is speciaal voor reachtruckchauffeurs die al een reachtruckcertificaat hebben maar waarvan de geldigheid is of gaat verlopen. De herhalingsreachtruckopleiding is ontwikkeld om de kennis van de reachtruckchauffeur op te frissen. We richten ons hier minder op behendigheid maar vooral op de veiligheid. We zien dat over het algemeen de besturing nog prima gaat maar dat er minder goed gekeken wordt.
 

Heftruck- en reachtruckcursus gecombineerd
 

Al deze reachtrucktrainingen kunnen gecombineerd worden met trainingen voor de heftruck. Het theorie gedeelte voor de reachtruck en de heftruck zijn ongeveer gelijk, het praktijk gedeelte en de besturing van de machine is totaal anders. Met een reachtruckcertificaat mag niet automatisch gereden worden op een heftruck. Mochten beide machines bestuurd gaan worden is het slim om een gecombineerde cursus aan te vragen, je bespaart daarmee tijd en geld. Tijdens deze gecombineerde heftruck- en reachtruckopleiding gaan we ook werken met de stapelaar, je ontvangt bij het slagen voor deze opleiding dus ook jouw stapelaarcertificaat.
 

Aansluitend aan de reachtruckopleiding het examen
 

Aansluitend aan elke reachstrucktraining zal er een examen afgenomen worden, zowel voor de theorie als de praktijk. Voor het praktijkexamen moeten cursisten een opdracht uitvoeren in de hal. De instructeur beoordeelt met een formulier de reachtruckbestuurder. Aan het einde van de opleiding horen cursisten direct of ze volwaardige reachtruckchauffeurs zijn of dat ze opnieuw een reachtrucktraining moeten volgen. Soms kan een praktijkdag al voldoende zijn om toch wat meer gevoel te krijgen voor de reachtruck, de theorietraining hoeft dan niet opnieuw te worden behaald.

Naar top