Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Veilig werken met de Containertruck

Deze cursus is bedoeld voor personen die een containertruck besturen en al over enige ervaring beschikken.  Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een containertruck kan de cursus langer duren.


(8,0)

Op basis van 1 individuele beoordelingen.

Containertruck cursus
Om te beginnen moeten we eerst een misverstand uit de weg ruimen. De containertruck is geen heftruck met meer mogelijkheden. De constructie en bediening is wezenlijk anders. In bedrijfstakken als de container terminals wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een containertruck biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de containertruck zijn eigen specifieke risico's en gevaren en vereist de bediening specifieke deskundigheid. Daarom is een heftruckchauffeur nog geen containertruckchauffeur.

 

Opleidingsgegevens en containertruck certificaat
De cursus duur bedraagt 1 of 2 dagen voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van de containertruck. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een containertruck kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep, en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een containertruck certificaat met een geldigheid van 5 jaar. De cursist is na afloop van de opleiding in staat om:
- veilig en verantwoord met een containertruck te werken
- de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren
- het dagelijks onderhoud correct uit te voeren

 

Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Veiligheid AI 14 en Arbowet - Dagelijkse controle
- Vakkennis - Bediening en besturing truck
- Lastgrafiek en belasten van truck - Koud stapelen
- Dagelijkse controle - Laden en lossen van containers en trailers
- Verkeersvoorschriften - Onderhoud batterij en motor
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Opleidingsloctie In-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

 Bradley (8,0)
Naar top