Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Machinist Autolaadkraan met Hijsfunctie (TCVT W4-04, incl W4-08 Rigger)

De autolaadkraan, oftewel de laad- en loskraan is naast een hulpmiddel op vrachtauto's om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen, ook nog een specifieke soort mobiele kraan.
In combinatie met verschillende accessoires kan de autolaadkraan worden gebruikt voor het verrichten van zware en gecompliceerde hijsopdrachten.

In de Arbowet is bepaald dat de werkgever ervoor moet zorgen, dat zijn personeel voldoende is geschoold. Bovendien worden de eisen die gesteld worden aan de kennis en inzicht van een machinist steeds hoger.


(8,0)

Op basis van 2 individuele beoordelingen.

Tijdens deze opleiding voor toekomstige bedienaars van een autolaadkraan, worden de toetstermen middels een theorie –en praktijkinstructie behandeld. Afhankelijk van kennis en de ervaring van de bedienaar, kan dit in een 6- of 10-daagse cursus georganiseerd worden. Op de laatste dag wordt door een onafhankelijk examenbureau een theorie –en praktijkexamen afgenomen. De 6-daagse opleiding is geschikt voor deelnemers met: hand-oog coördinatie, kennis hebben van hijsgereedschappen, afkeurnormen, machine
en/of onderwagen kennis hebben, leesvaardig en rekenvaardig zijn voor zelfstudie. Bezit de deelnemer deze niet, dan is het advies een 10-daagse opleiding te volgen.

Duur:

 

Duur van de opleiding 6 of 10 werkdagen aaneengesloten, exclusief het examen. Voor informatie over welke opleidingsduur het meest geschikt is, kunt u het beste contact met ons opnemen 074-3764044

Examen

Aan de opleiding autolaadkraan en hijsbewijs autolaadkraan is een examen verbonden dat afgenomen wordt door XY Masterclass.

Het examen bestaat uit een praktijk- en een theorie-examen en wordt aansluitend op de laatste opleidingsdag afgenomen.

Indien het examen met goed gevolg wordt afgelegd ontvangt de cursist een T.C.V.T.-Certificaat en Praktijkregister, welke een geldigheidsduur hebben van 5 jaar.

Kosten

06 daagse € 2.479,-- excl btw, incl lesmateriaal, lunch, examen en certificaat

10 daagse € 4.399,-- excl btw, incl lesmateriaal, Lunch, examen en certificaat

Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Wettelijke eisen - Controle van de autolaadkraan en de bijbehorende vrachtauto
- Documenten voor de machine en de machinist - Controle van de documenten van de autolaadkraan
- Techniek - Het maken van een eenvoudighijsplan
- Werkvoorbereiding - Benoemen en herkennen van hijsmaterialen en de daarbij behorende veiligheids en gebruiksfactoren
- Toepassing en eisen m.b.t. hijswmiddelen en hijsgereedschappen - Keuze en toepassingen van de juiste hijsmaterialen bij verschillende lasten
- Laden en lossen - Berekenen van gewichten van diverse lasten
- Diverse technieken m.b.t. hijsen en aanslaan van lasten - Bepalen van de juiste meest veilige en effiente opstelplaats voor de hijsopdracht
- Veiligheid - Praktijkoptrachten trainen volgens het certificeringsschema van TCVT
  - Diverse technieken m.b.t. hijsen en aanslaan van lasten
  - Het invouwen en rijklaar maken van de autolaadkraan
   

 

 horny (8,0)
 luidji (8,0)
Naar top