Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Uw VCA-opleiding kunt u ook thuis volgen door uw VCA cursus online aan te vragen.

Wilt u graag uw VCA-diploma halen bij BLOM opleidingen? Een verstandige keuze. BLOM opleidingen beschikt over zeer veel verschillende opleidingen binnen de VCA maar ook daar buiten. Zo beschikken wij over een opleiding voor BHV om uw BHV certificaat te halen, maar ook over opleidingen binnen het intern transport, bijvoorbeeld de heftruckopleiding om uw heftruckcertificaat te halen of de reachtruckopleiding om het reachtruckcertificaat te halen, of een opleiding voor de hoogwerker of om veilig te leren hijsen

 

Binnen de VCA kent BLOM opleidingen twee verschillende richtingen. De VCA-VOL opleiding en de B-VCA opleiding. De VCA-VOL opleiding is speciaal voor mensen die operationeel leiding geven en de B-VCA opleiding is voor operationele medewerkers.

 

VCA wat bedoelen ze daar eigenlijk mee?

VCA is sinds 1994 van kracht. en staat voor checklist aannemers VGM (veiligheid, gezondheid en milieu) De ontwikkeling van het VCA-certificatiesysteem is in 1989 in het leven geroepen door de Landelijke Werkgroep Contractor Veiligheid. Het was nodig om voor petrochemische bedrijven en aannemers een systeem op te zetten om aannemersorganisaties onbevooroordeeld te controleren op het veiligheidsaspect. Inmiddels is VCA algemeen erkend als industrienorm.

 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

U kunt uw opleiding VCA online volgen

De VCA-opleiding kunt u online volgen met het VCA-e-learningsporgramma van BLOM opleidingen. Als u een e-learning van VCA prettiger vindt kunt u de VCA-opleiding online volgen. Deze VCA-training kunt u online achter uw eigen computer volgen oefenen. Het programma ten alle tijden uw voortgang bij. Ideaal als u graag uw eigen studietempo bepaald of wilt studeren in de avonduren of in het weekend. Wanneer u al bekend bent met een bepaald hoofdstuk kunt u de VCA-cursus via het internet het hoofdstuk gemakkelijk overslaan, of als u moeite heeft met een bepaald onderdeel kunt u het herhalen. Elk hoofdstuk van de vca-e-learning wordt afgesloten met een aantal vragen, zo kunt u controleren of u de lesstof goed begrepen heeft en zich online inschrijven voor het VCA-examen. Dit examen kunt u niet online maken, dit examen word gemaakt onder het toezien van de Examenkamer. In het VCA-online-cursus behandelen we 15 hoofdstukken, de hoofdstukken die we behandelen zijn:

 

Wat doen we tijdens de online VCA cursus

De online VCA cursus wordt met u doorgenomen voor middel van een voice-over, u heeft het overzicht van opleidingen waar u tussen kunt wisselen zoals u dat wilt. Elk VCA online hoofdstuk begint met een introductie en een inleiding en sluit af met een samenvatting en een oefentoets.

 

De VCA-cursus telt 15 hoofdstukken, de volgende hoofdstukken komen uitgebreid aan bod tijdens de VCA-cursus:

 

1.Introductie

Tijdens het eerste hoofdstuk van de online VCA cursus behandelen we de introductie van VCA, wanneer is het ontstaan en wat is de betekenis.

 

2. Arbo-wetgeving

Tijdens het tweede hoofdstuk gaan we dieper in op de wetgeving omtrent de VCA. Hoe is de wetgeving betrokken bij de VCA?

 

3. Gevaren, risico’s en preventie

Tijdens het derde hoofdstuk van de de VCA-e-learning wijzen we op mogelijke gevaren en hoe men risico’s uit vooraf al kan beperken.

 

4. Ongevallen: oorzaken en preventie

Tijdens het vierde hoofdstuk behandelen we de oorzaken van ongevallen en hoe deze voorkomen kunnen of hadden kunnen worden.

 

5. Veiligheidsgedrag

Tijdens het vijfde hoofdstuk behandelen we uitgebreid welk gedrag gewenst is op het gebied van veiligheid, wat doet u zelf om uw werkplek zo veilig mogelijk te maken of te houden. Maakt u gebruik van alle middelen die worden aangereikt en vraagt u om deze middelen indien ze ontbreken.

 

6. Taken, rechten, plichten en overleg

Tijdens het zesde hoofdstuk van de VCA e-learning-cursus behandelen we wie welke taken en plichten heeft en hoe we alsnog veilig kunnen werken volgens de VCA-richtlijnen indien er iets misloopt.

 

7. Procedures, instructies en signalering

Tijdens het zevende hoofdstuk van de online VCA leren we over gegeven instructies, de gestelde procedures en behandelen we hoe en waar we de beschikbare signalering kunnen vinden.

 

8. Voorbereiding op noodsituaties

Tijdens dit VCA-online hoofdstuk behandelen we hoe er voorbereid en gereageerd dient te worden in noodsituaties, weet u wat u moet doen en wie de noodsituatie afkondigt maar ook weer mag opheffen?

 

9. Gevaarlijke stoffen

Gevaarlijke stoffen zijn in de meeste werkgebieden binnen de VCA veel voorkomend, hoe gaat u met deze gevaarlijke stoffen om, hoe werk je er veilig mee en waar moet je opletten om te weten waar de gevaarlijke stoffen zich bevinden.

 

10. Brand en explosie

Tijdens het tiende hoofdstuk binnen de VCA-VOL-online cursus behandelen we brand en explosie gevaar, wat doet u wel en wat doet u absoluut niet, hoe kunt u explosies en brand voorkomen.

 

11. Arbeidsmiddelen

In hoofdstuk elf van de cursus VCA online behandelen we de arbeidsmiddelen, hoe dient u deze te gebruiken en wanneer moeten ze juist helemaal niet meer gebruikt worden?

 

12. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden

Tijdens het twaalfde hoofdstuk gaan we in op de specifieke werkzaamheden en omstandigheden, omdat binnen deze sector werkzaamheden vrijwel nooit in de zelfde situatie worden uitgevoerd.

 

13. Elektriciteit en straling

Tijdens hoofdstuk dertien van de VCA-cursus online behandelen we elektriciteit en straling. Elektriciteit is heel erg handig, maar tegelijk ook erg gevaarlijk. VCA-online-cursisten dienen de directe en indirecte risico’s te kennen die elektriciteit met zich mee brengt.

 

14. Ergonomische werkplek

Tijdens het veertiende en één na laatste hoofdstuk binnen de VCA-e-learning behandelen wij de ergonomische werkplek. Hoe beschermt u uzelf tegen harde geluiden of belasting van uw lichaam tijdens het tillen?

 

15. Persoonlijke beschermingsmiddelen

Tijdens het laatste hoofdstuk van VCA online behandelen we persoonlijke beschermingsmiddelen, hoe dienen ze te worden gebruikt en welke zijn er aanwezig. PBM dienen als laatste redmiddel, ook hier geld dat gevaren bij de bron moeten worden aangepakt.

 

Het is ook mogelijk om uw VCA-opleiding klassikaal te volgen. U kunt zich dan inschrijven bij een van onze 14 opleidingslocaties. U kunt dan niet studeren in uw eigen tijd zoals bij de vca-cursus-online maar u bent dan wel na één dag klaar met alles. De opleidingsdag begint al vroeg en aan het einde van de dag zal het VCA-examen(link044) plaats vinden, wanneer u hiervoor slaagt ontvangt u direct het VCA-certificaat met een geldigheid van 10 jaar.

Naar top