Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 8 oktober 2020
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Maak kennis met Marco Talamini

Sinds januari 2019 hoort Marco bij de BLOM familie. Een collega met ruim 30 jaar werkervaring in de logistiek. Tijd voor een leuk gesprek om Marco beter te leren kennen.

Ben jij familie van?

Die vraag krijg ik regelmatig, vooral als ik in Zwolle of Deventer aan het werk ben. Nee ik ben geen familie van de bekende IJsfamilie Talamini, maar mijn ouders hebben wel de zaak gerund in Zwolle. En toevallig hebben wij ook dezelfde achternaam. Talamini is een begrip in Oost Nederland. Ik snap heel goed de verwarring hoor. De eerste 5 jaar ben ik opgegroeid in Italië. Een klein dorp in de dolomieten, waar bijna iedereen Talamini heet, je moet het zien als de Italiaanse versie van De Vries. Toen ik 5 jaar was zijn we met ons gezin verhuisd naar Nederland verhuisd waar mijn ouders de zaak in Zwolle zijn gaan runnen. We proberen elk jaar wel naar Italie te gaan om familie te bezoeken. Ik ben opgegroeid in het horecavak en in mijn jonge jaren heb ik ook wel mee geholpen in de zaak. Gaandeweg kwam ik erachter dat de horeca niet bij mij past. Het is hollen of stilstaan en je maakt lange dagen. Daarom heb ik bewust de keuze gemaakt om werk te zoeken buiten de horeca. 

Download het gratis beoordelingsformulier

Van chauffeur tot interne opleider

Marco is begonnen als chauffeur bij Kuipers Kantoor Efficiency in Zwolle wat later Office Depot werd. In de loop der jaren is Marco doorgegroeid naar interne opleider. Lettterlijk alles wat daar tussen zit heeft hij gedaan. Van alles zelf doen tot werken met geautomatiseerde systemen niets is hem vreemd. In die 30 jaar heb ik ook de ups en downs meegemaakt in de economie. Ik ben echt met het bedrijf meegegroeid. In 2009 heeft Office Depot een voor die tijd hypermodern DC geopend in Zwolle, dat was mijn kennismaking met een geautomatiseerd magazijn. Het was wel even schakelen, maar ook in een hypermodern magazijn heb je intern transportchauffers nodig. Het jaar daarna ben ik gestart als interne opleider.

Eind 2018 heeft Office Depot het DC in Zwolle gesloten daarna ben ik gestart bij BLOM opleidingen. Juist die combinatie van alles maakt dat ik heel veel situaties herken en begrijp die deelnemers vertellen. En dat maakt het lesgeven voor mij ook zo leuk, omdat ik me goed kan inleven en daardoor makkelijk de link tussen de theorie en de praktijk kan maken. Mijn sterke kant is dat ik rustig blijf, ik raak niet snel in de stress. Vind het heel belangrijk dat cursisten zich bij mij op hun gemak voelen, daardoor krijgen ze vaak meer zelfvertrouwen. Je mag fouten maken, graag zelfs, want daar leer je van. Het geeft mij een voldaan gevoel om te zien dat cursisten met meer kennis en kunde of met een opgefrist hoofd weer naar huis gaan. 

Vanmiddag de herhaling cursus gedaan! Ging er eigenlijk met het gevoel naar toe van het is omdat het moet.

Maar Marco de manier waarop je de cursus hebt gedaan vanmiddag, en hoe je alles op een zeer leuke, maar toch professioneel en leerzame manier uitlegde was geweldig! !

Over 5 jaar hoop ik jou weer te treffen! Marco bedankt voor deze ervaring.

Er zijn weinig instructeurs zoals jou die een "verplichte" cursus zo kunnen brengen dat ik elk moment interessant, leuk, en leerzaam heb ervaren!

Dhr. F. Cats

Standaard KPI voor veiligheid

Veiligheid moet een standaard KPI worden op directie niveau. Ik heb zelf ook gemerkt dat er heel veel op cijfers word gestuurd. Als de nadruk alleen maar op aantallen ligt dan is het logische gevolg dat er meer ongevallen gebeuren. Routinematig werken zorgt voor mindere bewustwording, chauffeurs kijken minder goed omdat ze vaak de weg kunnen dromen. Wat ze zich vaak niet beseffen is de vervolgschade. Het is niet alleen maar een palletplaats of een lading wat stuk gaat of je kan niet leveren aan je klant. De afhandeling van een aanrijding daar gaat ook veel werk inzitten. Omdat ik zelf 30 jaar in de schoenen van onze deelnemers heb gestaan weet ik hoe makkelijk het gaat om weer in routine te vervallen. Koppel bijvoorbeeld nieuwe medewerkers voor een langere tijd aan een mentor / buddy. Veel medewerkers worden losgelaten na een korte inwerkperiode. De sfeer op werkvloer is zo bepalend als collega's zich op hun gemak voelen is het aankaarten van knelpunten vaak ook makkelijker. Leer van elkaar. Ik heb 20 jaar als leidinggevende gewerkt en door de jaren heen ben ik ook gegroeid en heb ik ook veel geleerd van mijn collega's, sta open voor elkaar. Je moet het toch samen doen, samen zorg je voor een veilige werkomgeving. Dat was altijd mijn insteek toen ik leidinggevende was.

Wat is voor jou ontspannen na het werk?

Sporten en bewegen is voor mij een heerlijke uitlaatklep na het werken. Een lekker stuk fietsen of ik trek mijn hardloopschoenen aan. Ik kan ook echt genieten van een hapje eten bij ons favoriete restaurant Bella Napoli in Zwolle.

Plaats bericht


Arijan Diender

Geplaatst op: 17 oktober 2020

"Een topper van een opleider hebben jullie bij Blom binnengehaald. Ik heb jaren lang met Marco mogen samenwerken. Leuk dit stuk te lezen van hem. Veel succes Marco."

Roman Frankenreiter

Geplaatst op: 23 oktober 2020

"Ook ik heb een aantal jaren met Marco mogen werken en hebben mijn mensen geweldige trainingen van hem gekregen. Zeer leerzaam en doeltreffend. Altijd vroolijk en nieuwsgierig. Volgens mij zit jij op de perfecte plek bij Blom. Veel plezier en succes Marco :)"

Maarten Voet

Geplaatst op: 7 mei 2022

"Marco is echt een top opleider. Duidelijk , Geduldig en Begripvol. Aan het begin zag ik het niet helemaal zitten omdat ik best nerveus was. Dit voelde marco probleemloos aan en door zijn rustige benadering, is het over het algemeen helemaal niet zo gek gegaan en ben ik nu lekker geslaagd voor mijn Heftruck curcus. Ik zeg prima gedaan Marco! Bedankt!"

Naar top