Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 5 juni 2015

Het profiel van de heftruckchauffeur [Infographic]

Afgelopen maand deed BLOM opleidingen onderzoek naar het profiel van de heftruckchauffeur. De opleider wilde graag een beter beeld krijgen van de doelgroep. Wat doen heftruckchauffeurs graag? Wat is hun droombaan? Om hier achter te komen, heeft BLOM een vragenlijst opgesteld waar 152 heftruckchauffeurs aan hebben deelgenomen. De resultaten hebben wij voor je in onderstaande infographic gezet.

 

De resultaten:

Uit het onderzoek blijkt dat bijna een derde van de deelnemers tussen de 41 en 50 jaar oud is. De runner-up is de leeftijdscategorie 50+. Slechts een klein deel valt in de jongste categorie van 18 tot 24 jaar.

BLOM heeft ook onderzocht waar de meeste heftruckchauffeurs wonen. Het was een nek-aan-nek race tussen Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant, maar Gelderland heeft de eerste plek weten te behalen met 26% van de ondervraagden. Daarop volgt Overijssel met een kwart van de antwoorden en Noord-Brabant eindigt derde met 22%. De minst populaire provincie om in te wonen is Groningen.

 

Voetbal favoriete sport

De favoriete sporten zijn voetbal, motorsport en Formule 1. De meest genoemde interesse is auto’s. Daarop volgt sport en dingen doen met de familie. Er wordt graag muziek gemaakt en geluisterd en ook houden ze zich graag bezig met klussen en sleutelen. In de avonduren zitten er veel in het café. De meest favoriete websites zijn marktplaats, Facebook, nu.nl, voetbalzone en YouTube.

 

44% heeft rijbewijs BE

Bijna driekwart van de ondervraagde heftruckchauffeurs heeft een rijbewijs behaald voor de personenauto. Daarvan mag 44% een E aan het rijbewijs toevoegen. Niet veel deelnemers hebben een rijbewijs voor de bus. Maar leren gaat ze goed af. Meer dan de helft heeft een MBO (niveau 2-4) diploma op zak. 24% heeft het VMBO of MBO (niveau 1) afgerond en 5 procent heeft havo/vwo gedaan. Een paar zijn naar de hogeschool geweest en 7% heeft iets anders gedaan.

 

Meest genoemde droombaan: heftruckchauffeur

De meeste heftruckchauffeurs zijn al langer dan 5 jaar werkzaam in hun huidige functie. BLOM was nieuwsgierig naar wat de droombaan was van de heftruckchauffeurs. De meest genoemde droombaan is natuurlijk heftruckchauffeur. Daarnaast zouden er veel door willen stromen naar teamleider. Het vak als buschauffeur is als derde favoriet.

Er kwamen ook originele antwoorden binnen. Een van de leukste antwoorden was de nieuwe presentator van Top Gear worden. Een deelnemer wilde graag de personal assistent van zangeres Beyoncé zijn. Een ander zou graag president van een onbewoond eiland willen worden. 

 

 

profiel-heftruckchauffeur

 

Infographic op uw website publiceren? 

Kopieer de onderstaande code en plaats de infographic op uw website:

Selecteer de code door in het vak op Ctrl + A te klikken. Druk vervolgens op Ctrl + C om deze code te kopiëren. 

Plaats bericht


Naar top