Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 25 september 2023
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

BLOM Opleidingen traint chauffeurs in gebruik van KOOI® ReachForks

Uitschuifbare heftruckvorken maken het mogelijk om vrachtauto’s sneller te lossen en pallets dubbeldiep op te slaan. Ze voorkomen letsel en schade in omgevingen waarin pallets van verschillende afmetingen worden gebruikt. Logisch dus dat BLOM opleidingen heftruckchauffeurs leert omgaan met de KOOI® ReachForks van Meijer Handling Solutions.

Heftrucks zijn steeds vaker voorzien van voorzetapparatuur die essentieel is voor de bedrijfsvoering. Dit geldt bijvoorbeeld voor een papierfabriek die een papierrollenklem nodig heeft om grote zware papierrollen te kunnen verwerken of een fruitkweker die een palletkantelaar gebruikt om kisten met fruit te legen. Er zijn talloze toepassingen waarbij heftrucks alleen van nut zijn als ze zijn voorzien van de juiste voorzetapparatuur.

Telescopische vorken

Uitschuifbare oftewel telescopische vorken zijn meestal niet noodzakelijk voor de bedrijfsvoering en worden daarom vaak niet opgenomen in offertes voor heftrucks. Toch kan deze vorm van voorzetapparatuur wel degelijk een bijdrage leveren aan een efficiëntere, effectievere en veiligere operatie.

Neem als voorbeeld het vanaf de zijkant laden of lossen van vrachtauto’s. Dat kan prima met een standaard heftruck: als de pallets aan de ene zijde zijn gelost, kunnen de pallets aan de andere zijde worden opgepakt door om de vrachtauto heen te rijden. Als de heftruck is voorzien van telescopische vorken, is het mogelijk om alle pallets vanaf één zijde te lossen. Uitschuiven van de vorken volstaat immers om ook de pallets aan de andere zijde probleemloos op te pakken. Dat betekent minder manoeuvreerbewegingen met de heftruck, wat resulteert in een sneller en veiliger proces.

30 procent meer opslagcapaciteit

Telescopische vorken maken het ook mogelijk om pallets dubbeldiep op te slaan in magazijnstellingen. Dat leidt tot een aanzienlijk hogere opslagdichtheid, wat in de praktijk betekent dat op hetzelfde vloeroppervlak tot 30 procent meer pallets passen. Dat kan een uitkomst zijn voor alle bedrijven die hun voorraden het afgelopen jaar hebben zien oplopen en kampen met overvolle magazijnen.

Daarnaast vergroten telescopische vorken de veiligheid in magazijnen waarin pallets van verschillende afmetingen worden gebruikt. Omdat heftruckchauffeurs de vorken altijd tot de juiste lengte kunnen uitschuiven, wordt elke pallet altijd volledig ondersteund. Uitschuiven tot de juiste lengte betekent ook dat de vorken niet aan de achterzijde uit de pallet steken, wat de kans op letsel en schade aan gebouw of materieel verkleint

KOOI® ReachForks in bruikleen

Omdat wij bij BLOM opleidingen onze cursisten graag willen laten kennismaken met deze heftruckoptie, hebben wij telescopische vorken in bruikleen gekregen van Meijer Handling Solutions. Meijer Handling Solututions is de ’s werelds grootste fabrikant van telescopische vorken en het bedrijf achter KOOI® ReachForks, die in Nederland door Griptech BV op de markt worden gebracht. BLOM gebruikt de KOOI® ReachForks in combinatie met de eigen Still-heftrucks.

New call-to-action

De reden is eenvoudig: BLOM heeft een passie voor het trainen van heftruckchauffeurs en begrijpt het belang van een goede opleiding. Zo'n opleiding vergroot niet alleen de veiligheid, maar verhoogt ook de productiviteit en vermindert het aantal schades en ongelukken in magazijnen. Daarom wil BLOM zijn heftruckchauffeurs graag kennis laten maken met heftruckopties die misschien minder voor de hand liggen, maar wel een enorme bijdrage kunnen leveren aan het rendement van bedrijven.

Plaats bericht


Naar top