Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 5 april 2017
  • Auteur: Maarten Dullaert
  • Categorie: nieuws

Update: BLOM opleidingen timmert aan de weg!

Op het gebied van intern transport is BLOM opleidingen een van de grootste opleiders in Nederland. Dit heeft BLOM opleidingen er niet van weerhouden om deze positie vast te houden en verder uit te breiden. BLOM opleidingen heeft hiervoor geïnvesteerd in locaties, personeel en materieel. BLOM opleidingen staat voor kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit en professionaliteit.

Heropening locaties Assen en Heerlen

De locatie in Assen zal per 1 mei na een heropening weer volledig actief zijn. Cursisten kunnen op deze locatie terecht voor alle opleidingen die BLOM opleidingen te bieden heeft. Hierbij moet gedacht worden aan cursussen voor het veilig werken met een heftruck, reachtruck of stapelaar.

Aantrekken nieuw personeel

Om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag heeft BLOM opleidingen 2 nieuwe instructeurs aangenomen in 2017. De eigen instructeurs dragen bij aan de kwaliteit van de opleidingen. Er is een vacature voor senior instructeur, deze nieuw aan te trekken instructeur moet net als BLOM opleidingen de intern transportwereld willen verbeteren en verheffen.

Aanschaf nieuw materieel

Met de aanschaf in 2017 van 3 orderpicktrucks zorgt BLOM opleidingen als enige in Nederland voor een landelijk dekkend netwerk met betrekking tot de opleiding veilig werken met de orderpicktruck. De cursus die BLOM opleidingen aanbiedt,  is bestemd voor beginnende of gevorderde warehouse-, magazijn- en expeditiemedwerkers die met een orderpicktruck (gaan) werken. Met de landelijke dekking is BLOM opleidingen uniek en maakt het mogelijk voor werkgevers om altijd een opleiding in de buurt te vinden.

Arbeidsmarktkrapte gecertificeerde bestuurders

Op de arbeidsmarkt heerst een krapte als het gaat om juist gecertificeerde heftruck en reachtruck bestuurders. BLOM opleidingen vindt het tijd voor het nieuwe werven. Besturen van een heftruck en reachtruck is voor meer mensen weggelegd, denk eens aan mensen die de soft skills nauwkeurigheid en precisie al bezitten zoals gamers en vrouwen. BLOM opleidingen maakt het met het complete aanbod aan cursussen en effectieve rijtijd mogelijk om het heftruckcertificaat te verdienen en daarna snel aan de slag te gaan als intern transportchauffeur.

“We zijn trots op het feit dat we onze positie als een van de grootste opleiders van Nederland op het gebied van intern transport weten vast te houden en weten te versterken.” aldus Roy Groothuis, operationeel directeur bij BLOM opleidingen.

Stijging van ingeschreven cursisten

In het eerste kwartaal zijn er bij BLOM opleidingen 6.000 cursisten ingeschreven en langs geweest om een opleiding te volgen. Dit is een stijging van het aantal cursisten van 20% ten opzichte van een jaar eerder.

“De stijging van het aantal cursisten met 20% is een ontwikkeling waar wij ontzettend blij mee zijn. Dit is voor ons de bevestiging van onze relaties dat wij opleidingen aanbieden die de veiligheid en productiviteit in het magazijn vergroten.” aldus Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen.

Plaats bericht


Naar top