Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Een reachstackeropleiding kunt u het beste volgen bij BLOM, daar krijgt u een reachstackercertificaat waar u iets aan heeft

Om te beginnen moeten we eerst een misverstand uit de weg ruimen. De reachstacker is geen heftruck met meer mogelijkheden. De constructie en bediening is wezenlijk anders. In bedrijfstakken als de container terminals wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een reachstacker biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de reachstacker zijn eigen specifieke risico's en gevaren en vereist de bediening specifieke deskundigheid. Daarom is een heftruckchauffeur nog geen reachstackerchauffeur. En is het nodig om voor de bediening van een reachstacker een reachstackercertificaat te behalen.

 

Voor wie is de reachstackertraining?

De reachstackercursus bedraagt één of twee dagen voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van de reachstacker. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een reachstacker kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep, en zal in overleg met u worden afgestemd.

Wanneer u al eens eerder een reachstackertraining heeft gedaan en daarvoor uw reachstackerrijbewijs heeft gehaald maar is of gaat dit rijbewijs verlopen? Dan kunt u een herhalingscursus voor de reachstacker doen. De reachstacker opleiding kan dan sneller gedaan worden en uw reachstackercertificaat wordt bij voldoende afronding van het theorie- en praktijkexamen met 5 jaar verlengd. 

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

Wat kan een chauffeur met een reachstackerrijbewijs?

De reachstackercursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een reachstackercertificaat met een geldigheid van 5 jaar. De cursist is na afloop van de reachstackeropleiding in staat om:

- veilig en verantwoord met een reachstacker te werken

- de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren

het dagelijks onderhoud van de reachstacker correct uit te voeren

 

Direct zelfstandig aan de slag met een reachstackercertificaat

Zoals eerder al genoemd zal de theorie en praktijk met elkaar worden afgewisseld. Zo bent u tijdens de reachstackertraining nooit te lang bezig met de theorie of juist de praktijk. We vinden het bij BLOM opleidingen belangrijk dat wanneer cursisten de reachstackercursus afronden en het reachstackerrijbewijs behalen ze instaat zijn om direct zelfstandig aan de slag te kunnen. Daarom besteden we in verhouding meer aandacht aan de praktijk en toen we veel verschillende oefeningen om de behendigheid van de chauffeur te vergroten.

 

Inhoud theorie                                                            Inhoud praktijk

- Veiligheid A.I. 14 en Arbowet                                   - Dagelijks onderhoud (rijklaar maken)

- Verkeersvoorschriften                                             - Bediening en besturing

- Belasting van de reachstacker                                 - Behandelen van lasten

- Vakkennis reachstacker                                          - Rijden op terrein met de reachstacker

- Dagelijks onderhoud                                                - Werken op hoog niveau

- Schades en kosten                                                    - Bewustwording van gevaren en risico`s

 

Bent u opzoek naar een andere cursus of opleiding? Wij bieden ook opleidingen aan voor onder andere de reachtruck, minigraver, veilig hijsen, en de hoogwerker

 
Naar top