Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Veilig werken met de Reachstacker

Om te beginnen moeten we eerst een misverstand uit de weg ruimen. De reachstacker is geen heftruck met meer mogelijkheden. De constructie en bediening is wezenlijk anders. In bedrijfstakken als de container terminals wordt daarom graag gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die een reachstacker biedt. Door deze verschillen in constructie en bediening kent de reachstacker zijn eigen specifieke risico's en gevaren en vereist de bediening specifieke deskundigheid. Daarom is een heftruckchauffeur nog geen reachstackerchauffeur. Deze training voeren wij alleen op locatie van het bedrijf uit met gebruik van de eigen reachstacker.


(0,0)

Op basis van 0 individuele beoordelingen.

De cursist is na afloop van de opleiding in staat om:

- veilig en verantwoord met een reachstacker te werken

- de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften in de praktijk uit te voeren

- het dagelijks onderhoud correct uit te voeren

 

Programma

De cursus duur bedraagt 1 of 2 dagen voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van de reachstacker. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een reachstacker kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep, en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een reachstackercertificaat met een geldigheid van 5 jaar. 

 
Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Veiligheid A.I. 14 en Arbowet - Dagelijks onderhoud (rijklaar maken)
- Verkeersvoorschriften - Bediening en besturing
- Belasting van de reachstacker - Behandelen van lasten
- Vakkennis - Rijden op terrein
- Dagelijks onderhoud - Werken op hoog niveau
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico`s

Opleidingsloctie In-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

Naar top