Veilig werken met de Laadschop

Er wordt de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van een laadschop of shovel. Dit is onder andere het gevolg van technische ontwikkelingen waardoor er een hele reeks aan kleine laadschoppen leverbaar is. Hierdoor wordt de laadschop steeds breder inzetbaar. Ook blijft het gebruik niet beperkt tot de traditionele bak voor aan het voertuig, maar is er een ruime keuze aan voorzetapparatuur. U moet hier bij denken aan o.a. klemmen en vorken. Volgens de Arbowet mogen hef– en hijsmiddelen alleen worden bediend door personen die daartoe specifieke deskundigheid bezitten. Ook een laadschop of shovel valt onder deze regeling. Met deze opleiding voldoet u aan de door de Arbowet gestelde eis.


(8,8)

Op basis van 15 individuele beoordelingen.

 

Programma

De cursusduur bedraagt 1 dag voor personen die al beschikken over enige ervaring met het gebruik van een laadschop. Voor personen die nog geen enkele ervaring hebben met het gebruik van een laadschop kan de cursus langer duren. Dit is mede afhankelijk van de werkzaamheden en de grootte van de groep en zal in overleg met u worden afgestemd. De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wanneer beide onderdelen met een voldoende worden afgesloten, ontvangt de kandidaat een certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

 

Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Veiligheid AI 14 en Arbowet - Dagelijks onderhoud
- Bediening en besturing - Bediening en besturing laadschop
- Belasten van de laadschop - Het vullen van silo's en bunkers
- Vakkennis - Parkeren van de laadschop
- Dagelijks onderhoud - Bedrijfsspecifieke opdrachten
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico's

 


 

Opleidingsloctie In-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

  J dijkstra (9,0)
  Ruud horsting (9,4)
  Frits boesveld (8,1)
  Tim van der Kroon (8,0)
  Reinier oldenboom (8,6)
  Rendra (8,6)
 Ann peeters (9,5)
 A.G Lips (8,7)
  Rick bouman (10,0)
Naar top