Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een bedrijfsfilosofie waarbij organisaties rekening houden met de sociale, ecologische en economische effecten van hun activiteiten op zowel de korte als de lange termijn. Het gaat om het vinden van een evenwicht tussen economische prestaties, sociale verantwoordelijkheid en milieubehoud.

Bij BLOM opleidingen nemen we onze verantwoordelijkheid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zeer serieus en integreren we het in alle facetten van onze bedrijfsvoering. Onze MVO-strategie richt zich op de volgende belangrijke gebieden:

  • Milieubehoud: Bij BLOM opleidingen streven we ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit doen we door duurzame praktijken in onze trainingsfaciliteiten te implementeren, zoals het gebruik van energiezuinige apparatuur en het verminderen van papiergebruik door digitale leermiddelen te bevorderen.
  • Sociale Verantwoordelijkheid: Wij zijn vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Dit omvat het aanbieden van veiligheidstrainingen om ongevallen in magazijnen te verminderen, het ondersteunen van lokale evenementen, en het bieden van opleidingskansen aan studenten en werkzoekenden. Onze inzet voor veiligheid op de werkplek draagt direct bij aan een gezondere werkomgeving.
  • Economische Verantwoordelijkheid: Als organisatie handhaven we hoge normen van ethiek en transparantie in onze bedrijfsvoering. Wij geloven dat eerlijke handelspraktijken en een verantwoordelijke benadering van zakendoen essentieel zijn voor duurzaam succes.
  • Stakeholderbetrokkenheid: BLOM opleidingen betrekt actief verschillende stakeholders, waaronder klanten, werknemers, en de lokale gemeenschap, in onze MVO-inspanningen. Door open te staan voor feedback en samenwerking, streven we naar continue verbetering in onze praktijken.
  • Duurzaamheid: Wij begrijpen het belang van duurzaamheid voor de toekomst en streven ernaar om niet alleen te voldoen aan de behoeften van het heden, maar ook om de mogelijkheden van toekomstige generaties te waarborgen.

Bij BLOM opleidingen gaan we verder dan alleen het leveren van kwalitatieve opleidingen; we streven ernaar een positieve impact te hebben op zowel de industrie als de samenleving als geheel, in overeenstemming met onze MVO-principes.

Naar top