Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

De specialist in heftruckopleidingen in Eindhoven

De besturing van een heftruck is geen kleinigheid, dat hoeven wij van BLOM opleidingen niet uit te leggen. Wat wel belangrijk is om te weten is dat heftruckbestuurders volgens de arbo-wet en verzekeraars een grondige instructie moeten hebben gekregen, voordat zij een heftruck gaan besturen. Het begrip ’grondige instructie’ is op veel manieren op te vatten. Wanneer is die instructie grondig genoeg en wanneer niet? En zorgt alleen de instructie dat jouw medewerkers vervolgens veilig en efficiënt werken? Wanneer de InspectieSZW langskomt in magazijn of opslag, werken alle medewerkers dan volgens alle veiligheidsregels? En wanneer er een ongeval plaats vindt, krijg je dan een discussie met verzekeraars? Met een heftruckcertificaat van BLOM opleidingen Eindhoven hoef deze vragen niet langer te stellen. Het is namelijk het bewijs voor de inspectie dat de instructies grondig zijn gegeven. En het is een bewijs voor verzekeringen dat je er van te voren alles aan hebt gedaan om medewerkers een veilige werkplek te bieden.

Is er een goede heftruckopleiding of cursus in Noord-Brabant?

Zeker. BLOM opleidingen heeft zijn eigen cursuslocatie op Ekkersrijt, Son waar jouw medewerkers uit Eindhoven, Best, Veghel, Helmond, Den Bosch, Veldhoven of Valkenswaard hun heftruckcertificaat kunnen halen. Voor het behalen van een heftruckcertificaat in Eindhoven bieden we drie verschillende heftruckopleidingen aan.


Basisheftruckopleiding Eindhoven

Tijdens de basisheftruckopleiding in Noord-Brabant (Eindhoven) behandelen we eerst de theorie van de heftruck alvorens we met de bestuurders onze uitgebreide praktijkruimte betreden. Daar leren de chauffeurs in de praktijk een heftruck besturen en bootsen we mogelijke (onveilige) situaties na die heftruckchauffeurs in de praktijk kunnen tegenkomen.

Heftruckopleiding Eindhoven voor gevorderden

Voor heftruckbestuurders die al enige ervaring hebben is er bij BLOM opleidingen in Eindhoven een speciale opleiding. Deze verloopt sneller dan de basisheftruckcursus maar hierin behandelen we dezelfde punten. De nadruk in deze heftruckcursus in Eindhoven ligt op de praktijk en veiligheid gaat boven alles.

Er is tijdens deze opleiding veel ruimte voor vragen, ook bootsen we situaties na die de medewerkers zijn tegengekomen op de werkvloer. De heftruckopleiding in Noord-Brabant (Eindhoven) is dus altijd op maat gemaakt en voldoet aan de behoeftes van jouw medewerkers.

Heftruckcertificaat verlengen in Eindhoven, expert

Wanneer ervaren heftruckchauffeurs al in het bezit zijn van een heftruckcertificaat maar deze binnenkort of zelfs al is verlopen wil je natuurlijk graag dat dit certificaat opnieuw verlengd wordt. Chauffeurs kunnen dat verlengde certificaat halen in Eindhoven. Daarvoor volgen ze eerst onze speciale herhalingscursus. De chauffeur hoeft dus niet het hele traject opnieuw te doorlopen, we frissen tijdens deze heftruckopleiding in Eindhoven (Noord-Brabant) de bestaande kennis van de chauffeur op. Dit doen we vooral vanuit de veiligheid. Want ook de meest ervaren chauffeurs kunnen soms gevaarlijke situaties onderschatten.

Reachtrukcertificaat en heftruckcertificaat behalen in Eindhoven?

Omdat de het theorie gedeelte van de heftruck en de reachtruck nagenoeg gelijk is, is het ook mogelijk om deze opleidingen te combineren. Je bespaart daarmee tijd en geld. Een certificaat voor de heftruck is niet geldig voor de besturing van een reachtruck of andersom. Dus wanneer chauffeurs beide transportmiddelen besturen hebben ze beide certificaten nodig. Je kunt de heftruckopleiding gemakkelijk combineren met een reachtruckcursus in Eindhoven. Daarnaast kun je je bij BLOM opleidingen aanmelden voor een hoogwerkeropleidingHijsen opleiding of een cursus minigraver.

Naar top