Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 13 juni 2018
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Teambuilding activiteiten in het intern transport

In veel intern transportbedrijven bestaat de welbekende kloof tussen het kantoor en het magazijn. Volgens het magazijn waarderen de meeste kantoormensen het harde werk niet in het magazijn. Andersom denken magazijnmedewerkers dat kantoormedewerkers alleen maar druk bezig zijn met vergaderen en verder weinig uitvoeren.

Een gevoel van afstand tussen het kantoor en de werkvloer brengt verschillende nadelen met zich mee. Zo kan de top van de organisatie lastiger hun missie en visie overbrengen op alle werknemers. Andersom geldt hetzelfde: goede ideeën van magazijnmedewerkers zullen minder snel het kantoor bereiken. Uiteindelijk komt dit de werksfeer en de productiviteit niet ten goede binnen de organisatie.

Hoog tijd dus om beide partijen dichter bij elkaar te brengen! Teambuilding activiteiten zijn in het intern transport de ideale manier om de band tussen kantoor en magazijn te verbeteren. Maar welke activiteiten passen nou goed binnen de wereld van intern transport? Lees snel verder en ontdek de 4 perfecte teambuilding activiteiten om de kloof tussen het kantoor en de werkvloer te minimaliseren.

#1. Barbecueën met het bedrijf

Een zomerse barbecue is altijd een goed idee. Wie is er namelijk niet dol op heerlijk eten terwijl de zon volop schijnt? Bovendien is een barbecue relatief eenvoudig te organiseren. Een barbecue pakket en een grote barbecue zijn zo geregeld. Een goede tip is om een bepaald thema te bedenken voor bij de barbecue. Hierdoor kunnen zowel de kantoor- als magazijnmedewerkers zich in (opvallende) outfits verkleden. Dit maakt de sfeer wat losser tijdens de barbecue en zorgt ervoor dat het kantoor en magazijn zich meer met elkaar verbonden voelen.

#2. Karten

Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven binnen het intern transport is een kartmiddag een uitstekend idee als teambuilding activiteit. Zowel heftruckchauffeurs als kantoormedewerkers kunnen zo hun rijvaardigheden vertonen op een competitieve manier. Uiteraard houdt iedereen zich op de heftruck of reachtruck precies aan de (snelheids-)regels. Op de kartbaan mogen heftruckchauffeurs en alle andere medewerkers zich juist volledig uitleven qua snelheid. 

Beloon de winnaar van de activiteit vooral met een grote beker. Zo kan diegene zich pas écht vol trots de ‘kartkampioen van het bedrijf’ noemen. Uiteraard mag een hapje en drankje achteraf niet ontbreken om de sfeer tussen kantoor en magazijn nog meer te verbeteren.

#3. Escape Room

Samenwerken is essentieel om succesvol uit een Escape Room te ontsnappen. Deze activiteit is dan ook perfect om het belang van samenwerking te laten zien, zowel aan het management als aan de magazijnmedewerkers. Probeer daarom om de Escape Room te vullen met medewerkers van verschillende afdelingen. Zo leren de kantoor- en magazijnmedewerkers uit het intern transportbedrijf elkaars kwaliteiten snel kennen én waarderen.

#4. Pub quiz

Liever een fysiek iets minder actieve, maar wel gezellige activiteit organiseren voor een bedrijf in het intern transport? Organiseer dan een pub quiz om de kloof tussen kantoor en magazijn te minimaliseren. Creëer teams van verschillende afdelingen en laat ze vragen beantwoorden over verschillende onderwerpen. Helemaal een goed idee is het om vragen toe te voegen aan de quiz die te maken hebben met het besturen van intern transportvoertuigen. 

Nog inspiratie nodig voor relevante quizvragen? Bekijk dan eens de Heftruck Theorie Quiz van BLOM Opleidingen. Hierin staan 15 vragen die gesteld kunnen worden tijdens een officieel examen van een heftruckcursus. Zo bedenkt u eenvoudig een aantal spannende quizvragen én zorgt u ervoor dat het hele intern transportbedrijf nuttige kennis opdoet.

Alle quizvragen goed beantwoord?

Wisten de heftruckchauffeurs binnen het intern transportbedrijf alle vragen over de heftruckopleiding correct te beantwoorden tijdens de pub quiz? Dan zijn de werknemers binnen je organisatie misschien wel uitstekend opgeleid! Wil je de vaardigheden van de chauffeurs helemaal goed beoordelen? Download dan het gratis beoordelingsformulier van BLOM Opleidingen. Zo ontdek je snel hoe het is gesteld met de theoretische kennis én praktische vaardigheden van de heftruckchauffeurs binnen het bedrijf.

Download het gratis beoordelingsformulier

Plaats bericht


Naar top