Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 24 november 2022
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Maak kennis met Jannik Jansen

Zo vader, zo zoon kan je wel zeggen. 22-jarige Jannik treedt, na veel horecaervaring, in de voetsporen van zijn vader: Hef- en Reachtruck instructeur bij BLOM! In zijn tienerjaren maakte Jannik de lokalen op de locatie schoon om wat zakcentjes bij te verdienen en was echt een kind aan huis in Doetinchem. Maak kennis met onze instructeur Jannik!

"Ik hoef niet in de logistiek te werken om te snappen hoe de logistiek werkt. Ik heb veel persoonlijke gesprekken met mijn cursisten. Op deze manier leer ik ze niet alleen beter kennen, maar begrijp ik ook steeds beter hun vak."

 

Een echte aanpakker

Stil zitten? Dat kan Jannik absoluut niet. Naast instructeur bij BLOM is Jannik ook DJ, producer en organiseert hij  evenementen. “Mensen zeggen wel eens: Jannik, werk je niet veel te veel?! Ja, dat klopt, maar het is voor mij ontspanning. Alles wat ik doe vind ik leuk, daarom voelt het niet als werken”, vertelt Jannik trots. Van DJ naar instructeur en van afwasser naar bedrijfleider van een lunchroom. Jannik heeft het allemaal gezien en gedaan. “Vanaf mijn 15e heb ik in de horeca gewerkt. Eerst in de afwas, later in de keuken. Daar heb ik mijn liefde voor koken ontdekt. Jaren later heb ik, samen met een investeerder, een kantine van een oude gevangenis omgetoverd tot een lunchroom in mijn woonplaats Doetinchem. Ik had de dagelijkse leiding in de lunchroom, het voelde of het mijn eigen toko was. Een droom die uitkwam! Dit ging goed, heel goed. Maar helaas gooide corona roet in het eten. Daar sta je dan – ik kan een goed biertje tappen, lekker eten koken, maar daar is dan geen droog brood mee te verdienen.”

Van judoleraar naar BLOM instructeur

Door al zijn ervaringen heeft Jannik een nieuwe kant van zichzelf ontdekt. Hij heeft veel nieuwe mensen leren kennen en is daardoor op sociaal vlak enorm gegroeid. Ook heeft Jannik in zijn verleden judoles gegeven aan kinderen. Door al zijn ervaringen voelde instructeur worden bij BLOM als de juiste stap. “Ja, iemand leren judoën is een andere tak van sport, maar ik heb wel geleerd om voor de klas te staan, zeven jaar lang zelfs.”, vertelt Jannik trots. Momenteel werkt Jannik al zeven maanden bij BLOM. Hoe hem dat bevalt? “Goed! Het heeft me positief verrast. Ik dacht eerst dat ik constant bezig zou zijn met alles rondom logistiek en intern transport, maar het tegendeel is bewezen. Er is genoeg tijd voor leuke en gezellige momenten. Want, als ik mijn werk goed doe en de cursisten het goed oppakken, is er genoeg tijd om even met elkaar te kletsen. Dus, als ik het leuk wil hebben, moet ik het zelf leuk maken. Dát is mijn motivatie!

Download het gratis beoordelingsformulier

“Ben jij de instructeur?”

Met zijn 22-jarige leeftijd krijgt Jannik vaak de vraag: ‘Ben jij de instructeur?’. Hoe hij hiermee om gaat? “Ik vind het alleen maar leuk. Het leukste vind ik eigenlijk om het tegendeel te bewijzen. Ik geef les volgens het boekje, ik doe mijn huiswerk goed en ik bereid mijn les goed voor. Gaandeweg de dag merken de cursisten dit. Het resultaat? Ik krijg waardering voor wat ik doe en ze gaan anders met me om.”, vertelt Jannik. “Laatst had ik een man op cursus die al 44 jaar op de heftruck zit. Dat is twee keer zo lang dan dat ik leef! Dat zijn maffe verhoudingen, maar natuurlijk onwijs leuk!”, zegt Jannik met een lach.

Toys for boys

We vroegen Jannik naar zijn dromen binnen BLOM. Op deze vraag had hij een duidelijk antwoord, of ja, eigenlijk twee. “Het geven van Hoogwerker cursussen lijkt me onwijs leuk! Toys for boys, zoals mijn vader dat altijd zei. Die lui werken soms wel op vijftig meter hoogte, in weer en wind. En hoe je op dié hoogte veilig moet werken, dát lijkt me gaaf om te leren aan de cursisten. Daarnaast zou ik in de toekomst ook in-company trainingen willen geven. Waarom? Je moet letterlijk roeien met de riemen die je hebt. Zo was ik laatst op een in-company training met mijn vader en wat een uitdaging was dat. Eén gaasbox, zeven pallets en een slalombaan van koffiekopjes. Het leukste van deze dag? De jongens met een lach op hun gezicht naar huis zien gaan!”.

Geen dikke tien

Jannik is een vrolijke, spontane en ambitieuze instructeur. Deze eigenschappen ziet hij ook graag terug bij zijn cursisten. “Want samen maken we de dag tot een succes! Een succes betekent niet gelijk een dikke tien, succes betekent voor mij tevredenheid. Welk resultaat er ook geboekt is, als de cursist met een blij gevoel naar huis gaat, dan ga ik dat ook!”.

Plaats bericht


Naar top