Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

BLOM opleidingen biedt ook BHV-opleidingen aan in Limburg

Wilt u een bedrijfshulpverlener worden en uw BHV-cursus volgen in Limburg? BLOM opleidingen is gespecialiseerd in het geven van opleidingen en trainingen in onder andere heftrucks, hoogwerkers, hijskraan, VCA en BHV. BLOM opleidingen beschikt over 14 opleidingslocaties door het hele land. Er is ook een opleidingslocatie BHV in Limburg. Een goede BHV-training is dus nooit ver weg.

 

 

 

Een volwaardige BHV’er wordt u in Limburg 

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en omvat EHBO en brandpreventie. Tijdens de BHV-cursus in Limburg leiden wij u op tot een volwaardige bedrijfshulpverlener. Er is een BHV-basiscursus en een BHV-herhalingscursus beschikbaar in Limburg. Indien u nog geen enkele ervaring heeft kunt u kiezen voor de BHV-basiscursus. Heeft u een BHV-diploma maar is of gaat deze binnenkort verlopen? Dan kunt u uw herhalingscursus BHV bij ons in Limburg volgen. Het maakt dan niet uit of u de vorige BHV-cursus ook in Limburg heeft gevolgd of niet.

WAAROM KIEST U VOOR EEN OPLEIDING VAN BLOM?

BLOM opleidingen zet zich in voor de chauffeur. Bij BLOM begrijpen we hoe belangrijk jij als chauffeur bent en van hoeveel waarde jouw dagelijkse werkzaamheden zijn. Juist daarom is het belangrijk dat jij die werkzaamheden veilig en efficiënt kunt uitvoeren.

  • Ruim 15.000 deelnemers per jaar
  • Opleidingen van hoge kwaliteit
  • Flexibel in planning en uitvoering
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk betalen met iDEAL

De basiscursus BHV in Limburg

De BHV-basiscursus neemt bij BLOM opleidingen in Limburg twee dagen in beslag. In die twee dagen besteden we één dag aan brandpreventie en één dag aan EHBO. Tijdens de brand-dag leren wij toekomstige bedrijfshulpverleners over het ontstaan van brand en welke drie elementen brand nodig heeft. Wat er gebeurd als er één of twee elementen worden weg genomen en welke elementen kunnen het beste of het makkelijkst kunnen worden weg genomen. Bij brand ligt het namelijk heel erg aan de samenstelling van die elementen hoe de brand geblust kan worden. Bij brandende olie gebruik je namelijk absoluut geen water, want dat is eerder een voedingsstof dan een doof middel. In de praktijk gaan we daadwerkelijk brandjes blussen. We gebruiken daarvoor de besproken blusmiddelen, zoals een blusdeken, een slanghaspel, een poederblusser, een c02 blusser en een schuimblusser.

 

Tijdens de BHV-cursus in Limburg eerst EHBO en dan brandpreventie

Tijdens de EHBO-dag BHV in Limburg besteden we aandacht aan eerste hulp bij ongevallen. Het EHBO gedeelte richt zich op mensen en levensbedreigende ongevallen, verwondingen of onwel-wordingen. We leren een hartinfarct, diabetes of shock te herkennen en hoe we daar mee om moeten gaan. We geven lessen in reanimatie met en zonder AED, en leren hoe we ernstig bloedverlies kunnen stoppen. Tijdens de brand-dag en de EHBO-dag van de BHV in Limburg is communicatie een groot onderdeel. Communicatie tijdens ontruimingen, communicatie met bedrijfshulpverleners onderling en communicatie met de meldkamer en eerste hulp diensten ter plaatse.

 

De herhalingstraining BHV in Limburg

Wanneer u al beschikt over een BHV-diploma en deze niet ouder is dan twee jaar kunt u zich opgeven voor een BHV-herhalingscursus in Limburg. Wanneer uw laatst genoten BHV-training langer dan twee jaar geleden is kunt u zich opgeven voor de BHV-basiscursus in Limburg. De BHV-herhalingstraining is ontwikkeld om het eerder geleerde op te frissen en u op de hoogte te stellen van de laatste medische ontwikkelingen met betrekking op bedrijfshulpverlening. De medische wereld is altijd aan verandering onderhevig en mede daarom is regelmatige herhaling belangrijk.

 

We willen BHV blijven trainen en herhalen met u in Limburg

Het BHV-diploma dat u na de BHV-training in Limburg van ons ontvangt heeft een geldigheid van één jaar. Tijdens dat jaar kunt u aangewezen worden als bedrijfshulpverlener. Dat gebeurd altijd in overleg met u en is van te voren bepaald. U krijgt dan de verantwoordelijkheid voor de bedrijfshulpverlening, al dan niet samen met een aantal andere collega’s. Indien u regelmatig alleen werkt, bijvoorbeeld in een winkel, dient u hoe dan ook in het bezit te zijn van een BHV-diploma. Na het verlopen van uw BHV-diploma kunt bij bij ons in Limburg een herhalingscursus volgen. De herhalingscursus duurt slechts één dag, en bij het volbrengen van deze cursus verlengen wij uw BHV-certificaat met één jaar. BHV-diploma’s zijn bij ons niet langer geldig omdat het bewezen is dat bedrijfshulpverleners beter hulp kunnen bieden als ze regelmatig oefenen. Dat is ook de reden waarom wij tijdens de BHV-cursus in Limburg zoveel trainen in de praktijk. De kennis die een bedrijfshulpverlener bezit wordt (gelukkig) nauwelijks aangesproken maar dat betekend ook dat de kennis snel vergaat. Daarom willen wij cursisten elk jaar opnieuw zien voor een BHV-herhalingstraining.

Andere opleiding in Limburg

Naast de bhv opleiding bieden wij ook een VCA cursus in Limburg aan.

Naar top