Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9

Wil jij jouw reachtruckcertificaat in Maastricht halen? Dat kan bij ons! Bij BLOM opleidingen worden de reachtruck opleidingen op 22 eigen locaties in Nederland gegeven. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Op 20 minuten rijden vanaf Maastricht vind je het opleidingscentrum van BLOM opleidingen in Geleen.

Reachtruckcertificaat behalen in Maastricht

Waarom je reachtruckcertificaat halen? Als je in het bezit bent van een reachtruckcertificaat maak je een betere kans op de arbeidsmarkt. Ook werk je veiliger in de logistieke sector. Een reachtruck is een erg zwaar transportmiddel. Waarvoor gebruik je de reachtruck en waarvoor absoluut niet? Welke kant rijd je op? In welke stand houd je de vorken? Hoe zie je in één oogopslag of je vorken op de juiste hoogte voor het schap hebt? Hoe stuur je de reachtruck netjes voor een stelling? Op deze én andere vragen krijg jij antwoord tijdens onze reachtruckopleiding dichtbij Maastricht.

Vergroot de veiligheid met een reachtruckcertificaat

Jouw reachtruckcertificaat behalen, dichtbij Maastricht, is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld werkt in een magazijn. In de logistieke sector bestaat een verhoogd risico voor valpartijen en aanrijdingen bij intern transport. Ook heb je met een reachtruck de mogelijkheid om op hoge hoogtes te werken. Veiligheid is daarom in de lucht én op de grond heel belangrijk. Bij BLOM opleidingen vinden we het praktijkgedeelte van de reachtruckopleiding heel belangrijk. Want is het personeel in bezit van een geldig reachtruckcertificaat? Dan vergroot je de veiligheid én ontstaat er een veiligere werkomgeving. En die veiligheid vinden we heel belangrijk. Reachtruckchauffeurs met een geldig reachtruckcertificaat hebben geleerd wat de gevaren zijn en hoe ze moeten handelen.

Je reachtruckcertificaat halen: veel praktijk

Jouw reachtruckcertificaat ontvang je na het afronden van onze reachtruckopleiding. Tijdens deze opleiding richten we ons voornamelijk op de praktijk. We vinden het belangrijk dat bestuurders van reachtrucks de volledige controle hebben over het transportmiddel. Onze reachtruckcursisten krijgen tijdens de cursus verschillende opdrachten om die volledige controle te krijgen. Alleen dán wordt de veiligheid gewaarborgd. Hoe we dit doen? Er worden pallets verplaatst met verschillende soorten lading, waaronder vloeistof. Om de behendigheid van het sturen te trainen is er een speciaal parcours. Het besturen van een reachtruck voelt in het begin onnatuurlijk. Dit komt door het stuurwiel én de zijwaartse positie van de reachtruckchauffeur.

Ons aanbod opleidingen reachtruckcertificaat in Maastricht

De mogelijkheid om je reachtruckcertificaat in de buurt van Maastricht te halen is er. Dit kan bij ons opleidingscentrum in Geleen. Op deze locatie is het mogelijk om het certificaat te behalen of te verlengen. Ben je nog niet in het bezit van een reachtruckcertificaat? Dan is de basisopleiding de juiste opleiding voor jou. Naast deze reachtruckopleiding bieden we de mogelijkheid om de gevorderde en expert variant te volgen in de buurt van Maastricht.  

Heb je al ervaring als reachtruckchauffeur maar ben je nog niet in het bezit van een reachtruckcertificaat? Dan is de gevorderde opleiding perfect om jouw certificaat te halen. Heb jij je reachtruckcertificaat al maar is de geldigheid (bijna) verlopen? Dan is de expert opleiding ideaal voor jou. Na het afronden van deze reachtruckopleiding verleng je het certificaat. Bij BLOM opleidingen is dit zo geregeld. Een herhalingscursus is door heel Nederland te plannen en dus ook in Maastricht.

Naar top