Open filter

Een volledige heftruckopleiding volgen in Hengelo, Twente

BLOM Hengelo in Twente is u misschien wel bekend. BLOM opleidingen is namelijk dé opleider voor de heftruckchauffeur in Twente en in Hengelo dé locatie om je heftruckcertificaat te halen. Daarnaast geeft BLOM opleidingen in Hengelo ook cursussen voor: opleiding reachtruckchauffeur, het halen van het hoogwerkercertificaat en veilig hijsen. BLOM opleidingen heeft trainingslocaties door heel Nederland. Tegenover de IKEA in Hengelo zit het hoofdkantoor gevestigd, daarachter zit het grootste heftruckopleidingscentrum van Twente.

BLOM Hengelo, een veilige en volledige heftruckopleiding

BLOM opleidingen Hengelo is een heftruckopleider die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo nemen we bij BLOM opleidingen in Hengelo de tijd voor een heftruckopleiding. Natuurlijk duurt een opleiding nooit langer dan nodig is, maar wij geloven er niet in dat u in een halve dag al veilig en efficiënt kunt leren werken met een heftruck.


Heftruckopleiding Hengelo, wat kunt u verwachten?

De heftruckopleiding in Hengelo voor beginners duurt daarom twee volledige dagen. Tijdens deze dagen wisselen we de heftruck theorie en praktijk met elkaar af. We leren u rijden in verschillende soorten heftrucks en bij elke heftruckopleiding in Hengelo leren we u ook te werken met de elektropallettruck en stapelaar. Ook dit kunnen gevaarlijke transportmiddelen zijn, indien ze niet juist of op een veilige manier gebruikt worden. Tijdens de heftruckopleiding van BLOM in Hengelo leren we u verschillende producten te verplaatsen; balken, ijzeren gaasboxen, brede kisten, pallets met randen en pallets met vaten gevuld met vloeistof. We leren u op verschillende manieren op te pakken en op verschillende plekken te verplaatsen. Zo beschikt BLOM Hengelo over een zeecontainer met helling, vrachtwagenbak, inrijstelling en palletstellingen tot wel 4 meter hoog.

Voor uitermate goede beheersing zijn slalommen, doorrijgangen en cirkels of tonnen aangelegd waarmee u draai en rijhoeken kunt leren beheersen. Het juist indraaimoment kiezen, is vakmanschap en vereist oefening.

De heftruckopleiding in Hengelo voor gevorderden bevat een korter praktijk gedeelte. Mocht u dus al voldoende ervaring met de bovenstaande aspecten hebben, kunt u zich voor de verkorte heftruckopleiding in Hengelo opgeven. Ook tijdens deze cursus zal er uitgebreid tijd worden besteed aan de veiligheid, theorie en praktijk maar zullen we uitgaan van enige basis ervaring.

Ook wanneer u al een ware expert bent als het gaat om heftruckbesturing zult u eens in de 5 jaar uw certificaat willen laten verlengen. Bij BLOM in Hengelo gaan we u dan niet eindeloos vervelen met dingen die u al lang beheerst. Wij geven u een korte opfriscursus waarbij we de belangrijke dingen zoals veiligheid herhalen. Natuurlijk letten we op zaken die er de afglopen jaren onbewust zijn ingeslopen en maken we je bewust van routinematig handelen. Vaak zijn er in de afgelopen 5 jaar ook vernieuwde modellen heftrucks op de markt gekomen, u krijgt tijdens de herhalingscursus ook de kans om met verschillende merken heftrucks te werken en daarmee uw kennis completer te maken.

Het BLOM heftruck-examen in Hengelo, CCV en SSVV-erkend.

Aansluitend aan de opleidingsdag zal een heftruckexamen plaatsvinden. Dit examen zal volgens belangrijke punten worden afgenomen. Het BLOM certificaat krijgt u bij ons niet cadeau. Wanneer u niet voldoet aan de gestelde eisen zult u van ons geen heftruckcertificaat ontvangen. U kunt het zien als een rijexamen, als u er een potje van maakt in tijdens de heftruckopleiding in Hengelo zult u opnieuw een opleiding moeten doen. Maar dan weet u ook, als u het certificaat wel haalt, het ook wat voorstelt om heftruckchauffeur te zijn en in het bezit bent van een BLOM certificaat!

BLOM opleidingen in Hengelo is als locatie CCV en SSVV-erkend, dat betekent dat naast het examen voor het BLOM heftruckcertificaat ook examens van het CBR (CCV-examen) en SSVV (SOG-examen, petrochemie) afgenomen kunnen worden. Dit onderschrijft nogmaals de kwaliteit van de opleidingen in Hengelo, Twente.

Naar top