Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

Een volledige heftruckopleiding volgen in Hengelo, Twente

BLOM Hengelo in Twente is je misschien wel bekend. BLOM opleidingen is namelijk dé opleider voor de heftruckchauffeur in Twente. En Hengelo is dé locatie om je heftruckcertificaat te halen. Daarnaast geeft BLOM opleidingen in Hengelo cursussen voor: opleiding reachtruckchauffeur, het halen van het hoogwerkercertificaat en veilig hijsen. BLOM opleidingen heeft trainingslocaties door heel Nederland. Tegenover de IKEA in Hengelo zit het hoofdkantoor gevestigd en daarachter zit het grootste heftruckopleidingscentrum van Twente.

BLOM Hengelo, een veilige en volledige heftruckopleiding

BLOM opleidingen Hengelo is een heftruckopleider die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo nemen we bij BLOM opleidingen in Hengelo de tijd voor een heftruckopleiding. Natuurlijk duurt een opleiding nooit langer dan nodig is, maar wij geloven er niet in dat je in een halve dag al veilig en efficiënt kunt leren werken met een heftruck.


Heftruckcertificaat Hengelo, wat kun je verwachten?

De heftruckopleiding in Hengelo voor beginners duurt daarom twee volledige dagen. Tijdens deze dagen wisselen we de heftruck theorie en praktijk met elkaar af. Je leert rijden in verschillende soorten heftrucks. Bij elke heftruckopleiding in Hengelo leren we je ook te werken met de elektropallettruck en stapelaar. Ook dit kunnen gevaarlijke transportmiddelen zijn, indien ze niet juist of op een veilige manier gebruikt worden. Tijdens de heftruckopleiding van BLOM in Hengelo leren we je verschillende producten te verplaatsen; balken, ijzeren gaasboxen, brede kisten, pallets met randen en pallets met vaten gevuld met vloeistof. Je leert op verschillende manieren op te pakken en op verschillende plekken te verplaatsen. Zo beschikt BLOM Hengelo over een zeecontainer met helling, vrachtwagenbak, inrijstelling en palletstellingen tot wel vier meter hoog.

Voor uitermate goede beheersing zijn slalommen, doorrijgangen en cirkels of tonnen aangelegd waarmee je draai en rijhoeken kunt leren beheersen. Het juist indraaimoment kiezen, is vakmanschap en vereist oefening.

De heftruckopleiding in Hengelo voor gevorderden bevat een korter praktijk gedeelte. Mocht je dus al voldoende ervaring met de bovenstaande aspecten hebben, dan kun je je voor de verkorte heftruckopleiding in Hengelo opgeven. Ook tijdens deze cursus wordt er uitgebreid tijd besteed aan de veiligheid, theorie en praktijk. We gaanaar uit van enige basis ervaring.

Ook wanneer je al een ware expert bent als het gaat om heftruckbesturing, zal je eens in de vijf jaar jouw certificaat willen laten verlengen. Bij BLOM in Hengelo gaan we je niet eindeloos vervelen met dingen die je al beheerst. Wij geven je een korte opfriscursus waarbij we de belangrijke dingen zoals veiligheid herhalen. Natuurlijk letten we op zaken die er de afglopen jaren onbewust zijn ingeslopen en maken we je bewust van routinematig handelen. Vaak zijn er in de afgelopen vijf jaar ook vernieuwde modellen heftrucks op de markt gekomen. Je krijgt tijdens de herhalingscursus de kans om met verschillende merken heftrucks te werken en daarmee jouw kennis completer te maken.

Het BLOM heftruck-examen in Hengelo, CCV en SSVV-erkend.

Aansluitend aan de opleidingsdag vindt een heftruckexamen plaats. Dit examen wordt volgens belangrijke punten afgenomen. Het BLOM certificaat krijg je bij ons niet cadeau. Voldoe je niet aan de gestelde eisen? Dan ontvang je van ons geen heftruckcertificaat. Je kunt het zien als een rijexamen: als je er een potje van maakt tijdens de heftruckopleiding in Hengelo, moet je opnieuw een opleiding doen. Maar dan weet je ook, als je het certificaat wél haalt, het ook wat voorstelt om heftruckchauffeur te zijn en in het bezit bent van een BLOM certificaat!

BLOM opleidingen in Hengelo is als locatie CCV en SSVV-erkend, dat betekent dat naast het examen voor het BLOM heftruckcertificaat ook examens van het CBR (CCV-examen) en SSVV (SOG-examen, petrochemie) afgenomen kunnen worden. Dit onderschrijft nogmaals de kwaliteit van de opleidingen in Hengelo, Twente.

Naar top