Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 10 maart 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: uitzendbureau

6 tips voor het inhuren van een uitzendkracht

Het inhuren van de juiste uitzendkracht is niet altijd eenvoudig. U wilt graag de juiste kandidaat vinden, maar waar moet u op letten? Neem een heftruckchauffeur, waaraan moet hij voldoen, en hoe kunt u ontdekken of u een vakbekwame chauffeur voor zich heeft als u weinig weet over intern transport? Hieronder 6 tips waar u rekening mee moet houden bij het inhuren van een uitzendkracht.

 

heftruckcertificaat-uitzendkracht

#1 Bevoegdheid: mag de kandidaat een heftruck besturen?

Een inkoppertje maar wel heel erg belangrijk. Is de kandidaat gecertificeerd en/of heeft hij voldoende rijervaring? Een heftruck mag niet zomaar bestuurd worden. Let er dus altijd op of de kandidaat bevoegd is om een heftruck te besturen. Check hierbij ook bij welke opleider de chauffeur zijn certificaat heeft behaald. Was dit een bedrijfstraining bij een vorige werkgever? Een verkort leertraject? Of bij een opleider zoals BLOM opleidingen? Lees ook: Is een heftruckcertificaat verplicht?

 

certificaat-heftruck

#2 Heeft de kandidaat een certificaat voor heftruck of reachtruck?

Heeft de kandidaat een certificaat voor een reachtruck en wilt u hem op een heftruck laten rijden? Dan heeft u nog niet de juiste kandidaat gevonden. Een heftruck en een reachtruck zijn verschillende trucks die anders bediend worden. Met een certificaat voor de één is een chauffeur nog niet bevoegd om ook de andere truck te besturen.

VCA-veiligheid

#3 VCA: soms is het diploma verplicht

Werkt het bedrijf volgens de VCA-richtlijnen? Dan heeft u ook een kandidaat nodig die in het bezit is van een VCA-diploma. De opleidingsniveaus voor VCA zijn verschillend. Indien u opzoek bent naar een heftruckchauffeur is de Basisveiligheid VCA meestal voldoende. 

 

cursuskalender-heftruck

#4 Beschikbaarheid: vaker aan de slag

De kandidaat moet uiteraard beschikbaar zijn om de dagen te werken dat het bedrijf hem nodig heeft. Als het bedrijf tevreden is over de uitzendkracht, kan het zijn dat ze hem misschien langer of vaker inzetten. Het is dan belangrijk om te kijken of de beschikbaarheid van de kandidaat aansluit bij de wensen van het bedrijf.

review-heftruck

#5 Ervaringen medewerkers

Heeft de kandidaat al ervaring als heftrucktruckchauffeur? Vraag dan naar referenties. Wat vinden zij van de kandidaat? Waar is hij goed in? En is hij geschikt voor het bedrijf die een heftruckchauffeur zoekt?

cv-heftruckchauffeur

 

#6 Werkzaamheden in het verleden

Welke werkzaamheden heeft de kandidaat in het verleden gedaan? De werkzaamheden van een heftruckchauffeur kunnen er per bedrijf anders uitzien. Een kandidaat heeft wellicht veel ervaring met laden en lossen, maar heeft geen ervaring met stellingwerk. 

Plaats bericht


Huub Bruinenberg

Geplaatst op: 14 maart 2015

"heel nuttig 6 puntenlijstje, maar deze vragen had ik zelf ook al bedacht. Nu heb je mensen met een certificaat , maar die totaal niet verantwoord produktief zijn vanwege gebrek aan ervaring en/of "talent" voor dit vak Als je dan wel iemand kent, waarvan je weet, dat hij goed is en een hoog rendement aan produktief vermogen kan opbrengen maar geen certificaat heeft , dan zou ik daar de kosten van een opleiding tegen aan gooien en niet stug volhouden, dat dit te duur is. Dat noem ik gebrek aan management inzicht Op die manier bouw je ook geen duurzame relatie met vakmensen op die je misschien wel eens vaker moet inhuren dan je denkt. zelf opgedaan ervarinkje ( frustratie) "

Naar top