Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 4 juni 2019
  • Auteur: TOM van BLOM
  • Categorie: nieuws

GRATIS Magazine - Resultaten Nationaal Onderzoek Heftruckchauffeurs 2018

Er gebeuren nog altijd teveel ongevallen in en rondom het magazijn. Jaarlijks vinden er 150 ernstige ongevallen met heftrucks plaats. Dit zijn er nog altijd veel te veel. BLOM wil met het opleiden van cursisten zorgen voor bewustwording en betere competenties van werknemers. Het onderzoek zorgt ervoor dat de intern transport chauffeurs opnieuw gehoord worden. Waar lopen de werknemers dagelijks tegenaan? Met het onderzoek hoopt BLOM een vernieuwd inzicht te kunnen geven aan bedrijven binnen intern transport.

Meer vrouwen

BLOM Opleidingen deed in 2018 opnieuw onderzoek onder heftruckchauffeurs. Bijna 500 chauffeurs namen deel aan het onderzoek. De meeste chauffeurs die deelnamen aan het onderzoek wonen in Gelderland, gevolgd door Noord-Brabant en Overijssel. 88% is man en 12% is vrouw. Dit is een verschuiving ten opzichte van drie jaar geleden. Toen was de verhouding nog 95% man en 5% vrouw.

Automatisch Geleide Voertuigen (AGV)

De komst van AGV’s heeft er in 2018 nog niet toe geleid dat heftruckchauffeurs zich zorgen maken om hun baan. Wat hier aan bijdraagt is het aantrekken van de economie. Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de werkdruk hoger is geworden. Heftruckchauffeurs werken meer in vast dienstverband, nog een indicatie dat er veel werk is en werkgevers de beste krachten graag in huis willen houden. Al deze factoren zorgen ervoor dat de AGV op dit moment door chauffeurs nog niet als echte bedreiging wordt gezien.

Alle resultaten lezen in ons magazine

De complete resultaten van het onderzoek zijn te lezen in ons magazine. Het complete rapport behandelt de resultaten op het gebeid van personeelsbeleid, de manier van werken en de veiligheid bij organisaties in intern transport. Bestel hier gratis het BLOM-Magazine.

Plaats bericht


Naar top