Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 6 september 2022
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Maak kennis met Amy

Amy is niet geheel onbekend bij BLOM. Negen jaar geleden heeft ze namelijk haar reach- en heftruck certificaat in eigen zak gestoken. Sinds februari 2022 staat ze met veel plezier zelf voor de groep om de cursisten op de leiden tot beste reach- of heftruckchauffeurs. Maak kennis met onze instructeur Amy van den Berg!

“Dat de cursisten met een certificaat naar huis gaan is niet alleen voor hen erg fijn, maar ook voor mij. Het trotse gevoel waarmee ze de hal verlaten, daar doe ik het elke dag weer voor!”

 

Bezige bij

Van werken in de logistiek tot het opknappen van een camping. Amy heeft het allemaal gezien én gedaan. “Ik heb een tijdje als trouble shooter in de logistiek gewerkt. Ja, het was wel leuk, maar ik wist gelijk dat het tijdelijk was. Waarom? Je komt bij veel verschillende bedrijven waar andere regels zijn en een andere sfeer hangt. Ik was altijd de ‘probleemoplosser’, die stempel was niet altijd even fijn. Even later heb ik mijn handen uit de mouwen gestoken op een camping. De kantine en snackbar waren niet echt uitnodigend voor de gasten. Daarom heb ik dit verbouwd en helemaal opnieuw opgestart. Ik ben een echte bezige en creatieve bij. Stilzitten? Dat ken ik niet!”

 

Download het gratis beoordelingsformulier

Vrouwelijke instructeur bij BLOM

Logistiek, een echte mannenwereld zou je zeggen. Ja, dat klopt ook wel. Maar hier mag wel wat verandering in komen vinden we bij BLOM. Amy is inmiddels onze tweede vrouwelijke instructeur. Als we vragen hoe haar dat bevalt begint ze te lachen. “Het is niet altijd even makkelijk. Soms sta je voor een groep met verschillende culturen en niet in elke cultuur is het gebruikelijk om te luisteren naar een vrouw. Wat ze dan doen? Niet luisteren naar wat ik vertel, geen oogcontact maken of een hevig weerwoord hebben. Het resultaat? Niet met een certificaat naar huis. Tuurlijk, ik kan het wel begrijpen, maar ze hebben alleen zichzelf ermee. Kun je niet luisteren? Dan slaag je ook niet.”

 

Dat klinkt als muziek in de oren

We kunnen maar al te goed begrijpen dat je niet elke dag met een party popper afsluit. Soms lopen dingen niet zoals gepland of gaat niet iedereen met een certificaat naar huis. Niet getreurd, die dingen gebeuren nou eenmaal. Hoe gaat Amy hiermee om? “Ik trek mij dit niet persoonlijk aan. Ik weet wat ik kan en te bieden heb. Ik haal onwijs veel energie uit mijn werk, dus een tegenslag weerhoudt me zeker niet. Waar ik ook energie van krijg is mijn vrije tijd. Ik rijd paard en heb ze bij huis staan. Ja, dit vergt veel tijd, maar gelukkig krijg ik hulp. Ook heb ik nog een hond en 2 paarden die me met smart opwachten als ik thuiskom van mijn werk. Verder vind ik het leuk om bezig te zijn met muziek. Ik ben begonnen met gitaarles en ben hier en daar bezig met liedjes schrijven. Geen paniek, dit is mijn hobby. Dus wees niet bang dat ik BLOM ga verlaten. Jullie zijn nog lang niet van mij af!”

Grote dromen

Amy is een enthousiaste, duidelijke en directe instructeur. Eigenschappen die goed van pas komen als instructeur. Je komt namelijk wel eens in situaties waar je je mannetje moet staan en dat kan Amy wel. Momenteel geeft ze alleen heftruck en reachtruck cursussen, maar de ambitie naar meer is er zeker! “Voor nu wil ik eerst het hele plaatje van heftruck en reachtruck compleet hebben. Ik geef namelijk nog geen herhaling cursussen, dus dit staat als eerste op de planning.”

 

We vroegen Amy wat haar dromen binnen BLOM zijn. Op deze vraag had ze een duidelijk antwoord. “Ik zou het heel gaaf vinden om voor een groep te staan die nét dat beetje extra aandacht nodig hebben. Vaak valt deze groep tussen wal en schip, dus die extra aandacht is van groot belang. Dit betekent: een kleine groep cursisten, meer één op één tijd met een persoonlijke aanpak en de juiste begeleiding tot het laatste moment. Waarom ik dit wil doen? Het is een hele dankbare doelgroep. Hiermee bedoel ik dat ze snel blij zijn met de hulp die ze krijgen, laat staan als ze aan het einde van een dag met een certificaat naar huis gaan. Dat trotse gevoel dat zij dan hebben, dat heb ik dan ook!”

“Amy legde veel nadruk op veiligheidsmaatregelen, wat ik fijn vond! Ze zorgde er op een leuke en duidelijke manier voor dat alle deelnemers de heftruck op een correcte én veilige manier manoeuvreerden. Het was een geslaagde dag!”

 

Plaats bericht


Naar top