Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
  • Geplaatst op: 18 augustus 2015

Heftrucks in reclamespotjes

Heftrucks zijn populair in reclamespotjes. Of dit ook ten goede komt van de veiligheidscampagnes, is maar de vraag. Er worden een hoop veiligheidsovertredingen gemaakt in de reclames. Tot groot ongenoegen van EVO woordvoerder Raymond Mens, die vreest dat veiligheidscampagnes niet kunnen opboksen tegen de negatieve invloed van televisiereclames. Onzin? Of moeten de heftrucks voor eens en voor altijd verbannen worden uit commercials?

 

Bij de BankGiro Loterij gaat van alles mis

 

Vorig jaar verscheen er een reclame van de BankGiro Loterij op televisie. In deze reclame lift Marc Klein Essink mee met de heftruck, die met grote kluizen door het magazijn rijdt. In deze reclame gaat er behoorlijk wat fout. De commercial begint met Klein Essink die meelift op de heftruck. De tweede fout is dat de heftruckchauffeur te hard door het magazijn rijdt. Ook kan de chauffeur niet zien waar hij naartoe rijdt, aangezien een enorme kluis zijn zicht belemmert. Beide mannen dragen geen veiligheidsschoenen en tot overmaat van ramp springt de BN’er van de rijdende heftruck af.

 

 

 

Manutan laat heftruck voorbij racen

 

Manutan gebruikt ook een heftruck in haar reclamespotje. Jeroen van Koningsbrugge, alias Bob de Haan, introduceert hier de nieuwe naam voor Overtoom. De reclame is geinig, maar ook hier gaat wat fout. In de eerste vijf seconden van de video zie je een heftruck voorbij racen. Ook hier heeft de gehaaste chauffeur slecht zicht.

 

 

 

PLUS ontdekt ook de heftruck

 

Momenteel het nieuwe reclamespotje van de PLUS Supermarkt te zien. Aanvullen! Zoveel mogelijk boodschappen halen en dan... vervoeren op de fiets. De boodschap is duidelijk en de clou is grappig. Maar kijk eens goed. Wat valt jou op aan deze reclame?

 

 

 

Coolblue-er draait op hoogte weg

 

Coolblue is populair en 1 van de meest aantrekkelijke wekrgevers om voor te gaan werken. Welk verbeterpunt ontdek jij voor de bestuurder van de reachtruck in het magazijn? #elkedageenbeetjebeter

  

Coolblue hardleers?

 

Zouden de collega's van Ferdinand in het magazijn inspraak hebben gehad op deze TV-reclame? #elkedageenbeetjebeter

Wat vind jij hiervan? Moeten heftrucks verboden worden in reclames?

Laat je mening achter in een reactie!

 

Bron: Metro en Logistiek.nl

 

Plaats bericht


kees van rijsbergen

Geplaatst op: 1 september 2015

"Heftrucks verbieden in reclames is voor mij niet nodig. Maar er moet wel correct gereden worden met de heftrucks. Dat is in al die reclamefilmpjes niet het geval. En dus een onveilige situatie. Blijf gewoon heftrucks in reclamefilmpjes gebruiken, maar doe dat op een goede en veilige manier! "

Naar top