Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Open filter

De BHV-cursus van BLOM opleidingen in Hengelo, een praktijkgerichte training waar u wat aan heeft
 

Bent u in Hengelo opzoek naar een BHV-basistraining? Zoek dan niet verder. U kunt op zeer korte termijn uw BHV-cursus volgen bij ons in Hengelo.

 

BHV volgens de wet.

Volgens de wet is het verplicht om voldoende bedrijfshulpverleners in uw bedrijf op te leiden.

Artikel 15 van de Arbowet zegt het volgende over deskundige bijstand op het gebied van bedrijfshulpverlening:

 

1. De werkgever laat zich ten aanzien van de naleving van zijn verplichtingen op grond van artikel 3, eerste lid, onder e van deze wet bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners.

2. Het verlenen van de bijstand houdt in elk geval in:

a. Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;

b. Het beperken en het bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen;

c. Het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het bedrijf of de inrichting.

3. De bedrijfshulpverleners beschikken over een zodanige opleiding en uitrusting, zijn zodanig in aantal en zodanig georganiseerd dat zij de in het tweede lid genoemde taken naar behoren kunnen vervullen.

 

Tijdens de BHV in Hengelo leren wij u de vier taken waaraan een BHV’er moet voldoen

Met de BHV-basiscursus bedrijfshulpverlener in Hengelo legt u de basis voor een succesvolle BHV organisatie. Alle BHV-kandidaten krijgen in Hengelo de basiskennis aangereikt om de 4 taken van een bedrijfshulpverlener naar behoren te kunnen uitvoeren. Deze 4 taken zijn:

- Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen

- Beperking en bestrijding van een beginnende brand

- Het begeleiden van een ontruiming van het gebouw

- Communicatie met andere diensten zoals brandweer, politie en ambulancediensten

 

Twee soorten trainingen BHV in Hengelo

Er zijn twee soorten BHV-trainingen die wij aanbieden in Hengelo. De BHV-basiscursus en de BHV-herhalingstraining. Deze beide opleidingen bevatten EHBO (eerste hulp bij ongevallen) en brandpreventie. De basiscursus BHV in Hengelo duurt twee dagen waarbij we één dag besteden aan EHBO en één dag besteden aan brandpreventie. De herhalingstraining duurt één dag en tijdens die BHV-training in Hengelo besteden we aan beide onderdelen een halve dag.

 

EHBO binnen de BHV in Hengelo

Tijdens het EHBO (eerste hulp bij ongevallen) stuk leren we cursisten te reanimeren met en zonder AED, we leren om te gaan met brandwonden en ernstig bloed verlies te stelpen. We leren hoe verband moet worden aangebracht, over de vitale functies, shock en diabetes.

 

Brandpreventie binnen de BHV in Hengelo

Tijdens de BHV-brand-dag in Hengelo besteden we aandacht aan de brand-drie-hoek. Daarmee leren we welke drie elementen een brand nodig heeft om te branden en welke elementen op welke manier het beste kunnen worden weg genomen. Na het theorie gedeelte oefenen we in de praktijk. We gebruiken daarvoor een schuim-, poeder, en C02 blusser, een slanghaspel en een blusdeken.

 

Diploma en herhaling in Hengelo

Zowel het EHBO als het brandpreventie gedeelte worden afgesloten met een theorie en praktijk-examen. Wanneer alle onderdelen met een voldoende zijn behaald ontvangen BHV-cursisten in Hengelo het BHV-diploma. Dit diploma heeft een geldigheid van één jaar. Na dat jaar dienen de bedrijfshulpverleners een herhalingstraining te volgen. Één jaar klinkt misschien heel kort, maar de meeste bedrijfshulpverleners hoeven hun kennen en kunnen nauwelijks in te zetten. Een jaar lang de opgedane kennis niet gebruiken is wel heel erg lang. Zeker als het aankomt op de levens en gezondheid van anderen. Oefenen, oefenen, oefenen is het enige dat werkt om deze hulpverlening volledig onder de knie te krijgen. Daarom besteden we tijdens de BHV in Hengelo veel aandacht aan de praktijk en willen we binnen een jaar de BHV-training herhalen.

 

Naast de BHV-cursus biedt BLOM opleidingen in Hengelo ook veel andere opleidingen. Zo kunt u uw opleiding VCA volgen in Hengelo maar ook uw heftruck opleiding in Hengelo. Daarnaast bieden we nog veel meer opleidingen aan in het intern transport bijvoorbeeld hijsen, hoogwerker, reachstacker, reachtruck, minigraver, autolaadkraan en de stapelaar.

Naar top