• Geplaatst op: 15 juni 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

NKIT 2015: “Erg leuk, maar ook heel spannend!”

Een terugblik met instructeur en deelnemer Mathieu de Man


Afgelopen weekend deden twee van onze instructeurs, Yvonne Schmidt en Mathieu de Man mee aan het Nederlands Kampioenschap Intern Transport bij CEVA logistics. Daarnaast was BLOM opleidingen dit jaar aanwezig als sponsor van het NKIT. Hoewel onze collega’s niet in de top 3 eindigden, zijn we super trots op hun deelname en resultaat! Yvonne deed voor het eerst mee en behaalde de 49e plek en Matthieu werd 12e. Ramon Leemeijer van Boal Group mag zichzelf de beste chauffeur intern transport van Nederland noemen. In totaal namen 54 mensen deel aan het kampioenschap. Een korte terugblik met Mathieu de Man.

Mathieu: ‘Het was heel erg leuk event, maar ook super spannend!’. Het was de 2e keer dat Mathieu mee deed aan het kampioenschap. Vorig jaar eindigde hij op de 9e plek. ‘Ik vind het een goede prestatie van mezelf en ben tevreden met het resultaat. Het zijn toch momentopnames. Maar de concurrentie was dit jaar ook zeker heel goed’, vertelt Mathieu.
 

 

De opdrachten
 

Mathieu de Man in actie op het NKITZowel ervaren als minder ervaren chauffeurs streden mee voor de titel van beste chauffeur van Nederland. De opdrachten waren pittig. In totaal waren er 6 opdrachten, waarvan 2 met een reachtruck, 3 met een heftruck en 1 met een elektrische pallet.

De eerste opdracht met de reachtruck ging bij Mathieu niet zo goed. Gelukkig herpakte hij zichzelf en blonk hij uit bij andere opdrachten. Zo scoorde hij onder andere goed bij de opdracht waarbij ze met een brede pallet een slalom moesten maken. 'Die deed ik foutloos en ruimschoots binnen de tijd', vertelt hij trots. Ook de moeilijke opdracht waarbij ze met een bal op de punt van de vorken allerlei oefeningen moesten doen ging Mathieu erg goed af.   
 

“Het mag best wat groter en moeilijker”
 

Ondanks dat Mathieu niet in de top 3 eindigde, geeft hij aan dat het NKIT van hem ook best wat groter en moeilijker. 'Vorig jaar reden we bijvoorbeeld ook buiten, waardoor we op verschillende machines konden rijden. Volgend jaar zou ik ook wel weer opdrachten willen doen op een LPG of diesel truck'.
 

Volgend jaar: BLOM weer op het podium?
 

Yvonne Schmidt in actie op het NKITHet streven is er in ieder geval om vanuit BLOM opleidingen volgend jaar weer mee te doen. 'Ik vind dat we volgend zeker op het podium moeten staan!', aldus Mathieu.

Bekijk ook de video's op onze Facebookpagina. 

Plaats bericht


Naar top