• Geplaatst op: 11 juli 2022
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Nationaal Onderzoek onder Heftruckchauffeurs 2022

Intern transport is geen kleinigheid. Daar zijn we ons bij BLOM opleidingen dagelijks van bewust. We hebben dan ook als missie om de intern transportwereld te verbeteren. Om dit te kunnen doen, moeten we als branche weten wat er leeft en speelt op de werkvloer. Wat gaat er goed? Wat gaat minder goed? Welke factoren staan in de weg van veilig werken? Sluiten de opleidingen wel voldoende aan? En wat is de reden dat schades niet worden gemeld? En wie kunnen daar beter antwoord op geven dan de heftruckchauffeurs zelf! We willen er met een vernieuwd tevredenheidsonderzoek achter komen hoe chauffeurs van interne transportmiddelen hun werk beoordelen. Dit onderzoek is eerder gedaan in 2015, 2018 en 2020 en we willen onderzoeken of de tevredenheid door de jaren heen beter is geworden.

Het is belangrijk dat heftruckchauffeurs de kans krijgen om hun mening te laten horen. BLOM opleidingen heeft een nieuw gedeelte aan het onderzoek toegevoegd betreffende automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en Corona. De opleider wil mede met het onderzoek achterhalen of AGV’s en Corona invloed hebben op de arbeidsmarkt en op de veiligheid in het magazijn.

Jaarlijks 150 ernstige ongevallen met heftrucks

Een ander aspect is de veiligheid. Jaarlijks vinden er 150 ernstige ongevallen met heftrucks plaats. Dit zijn er nog altijd veel te veel. BLOM wil met het opleiden van cursisten zorgen voor bewustwording en betere scholing van werknemers. Het onderzoek zorgt ervoor dat de intern transport chauffeurs opnieuw gehoord worden. Waar lopen de werknemers dagelijks tegenaan. Met het onderzoek hoopt BLOM een vernieuwd inzicht te kunnen geven aan bedrijven binnen intern transport.

Download het gratis beoordelingsformulier


Online enquête invullen

Het onderzoek wat online plaatsvind, wordt tot 31 augustus afgenomen. Chauffeurs van interne transportmiddelen kunnen de vragenlijst online invullen. De vragen richten zich op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. Het deelnemen aan het onderzoek kan eenvoudig via deze link. De resultaten worden in september gepresenteerd.

Media

Voor de media is het mogelijk om de resultaten van het onderzoek onder embargo eerder te ontvangen. Neem hiervoor contact met ons op via maarten@blomopleidingen.nl. 

Plaats bericht


Cees Nagtzaam

Geplaatst op: 10 augustus 2015

"Ben zeer tevreden over de opleiding heftruckchauffeur. Goede begeleiding en duidelijke uitleg,bedankt Peter."

Naar top