• Geplaatst op: 16 juli 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: nieuws

Nationaal Onderzoek onder Heftruckchauffeurs

Intern transport is geen kleinigheid. Daar zijn we ons bij BLOM opleidingen dagelijks van bewust. We hebben dan ook als missie om de intern transportwereld te verbeteren. Om dit te kunnen doen, moeten we als branche weten wat er leeft en speelt op de werkvloer. Wat gaat er goed? Wat gaat minder goed? Welke factoren staan in de weg van veilig werken? Sluiten de opleidingen wel voldoende aan? En wat is de reden dat schades niet worden gemeld? En wie kunnen daar beter antwoord op geven dan de heftruckchauffeurs zelf! We hebben daarom een groot Nationaal Onderzoek onder chauffeurs van intern transportmiddelen uitgevoerd.  

Het onderzoek vond plaats middels een online vragenlijst voor alle chauffeurs van intern transportmiddelen. De vragen gaan o.a. in op veiligheid in het magazijn, interne communicatie en procedures. Meer dan 1100 heftruckchauffeurs gaven hun mening in het onderzoek.

Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan het onderzoek. De resultaten publiceren wij in september. 
Resultaten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

 

Luister interview met Maarten op werken.fm

Maandag 20 juli werd Maarten door werken.fm geïnterviewd over het onderzoek. Luister het interview hieronder terug: 

Chauffeurs geven mening

“We vinden het belangrijk dat de chauffeurs hun mening kunnen laten horen. Veel zaken worden op managementniveau besproken, maar veel problemen spelen zich juist op de werkvloer af. Met dit onderzoek willen we in kaart brengen waar chauffeurs precies tegen aan lopen en wat we hier als opleider, maar ook als branche mee kunnen doen”, legt Maarten Dullaert, commercieel manager uit. Daarnaast hopen we dat het onderzoek juist ook inzicht geeft in de zaken die wel goed gaan en bijdragen aan de onder andere de veiligheid in het magazijn.
 

Ongevallen met de heftruck

Jaarlijks gebeuren nog steeds teveel ongevallen met intern transportmiddelen. De laatste cijfers uit 2014 laten zien dat er gemiddeld zo’n 1700 ongevallen per jaar plaatsvinden, waarvan 125 zware en 7 dodelijke ongevallen. Maarten Dullaert: “Dit is echt teveel, zeker gezien het aantal nog niet geregistreerde incidenten. Als we dit aantal willen terugdringen, moeten op zoek naar de oorzaak van het probleem. Kijken naar wat we als branche beter kunnen doen. We hopen dat het onderzoek ons hier inzicht in geeft”.
 

Download het gratis beoordelingsformulier


Enquête gesloten

Het is niet langer mogelijk om deel te nemen aan het onderzoek. Wil je graag de resultaten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De resultaten publiceren wij in september in onze nieuwsbrief. 

Inschrijven voor nieuwsbrief

Media

Voor de media is het mogelijk om de resultaten van het onderzoek onder embargo eerder te ontvangen. Neem hiervoor contact met ons op via info@blomopleidingen.nl. 

Plaats bericht


Cees Nagtzaam

Geplaatst op: 10 augustus 2015

"Ben zeer tevreden over de opleiding heftruckchauffeur. Goede begeleiding en duidelijke uitleg,bedankt Peter."

Naar top