• Geplaatst op: 18 november 2015
  • Auteur: Maarten Dullaert
  • Categorie: nieuws

Logistica 2015! 6 hoogtepunten

Van 10 tot en met 13 november was de Logistica 2015 in de Jaarbeurs Utrecht. De Logistica is dé beurs voor Logistiek Nederland en wordt 1x per 3 jaar gehouden. BLOM opleidingen was dit jaar na een afwezigheid van 6 jaar weer aanwezig met een stand. Uniek was de inrichting van de stand als opleidingslocatie. Hiermee kregen de bezoekers een inkijk hoe de BLOM-instructeurs de intern transportwereld verbeteren. We kijken terug op een succesvolle Logistica 2015 en delen graag onze 6 hoogtepunten.

Hoogtepunt 1: Bezoekersmarketing

Voorafgaand aan de beurs hebben we ons ingezet om bezoekers naar de Logistica te trekken. De bezoekersmarketing award is uiteindelijk gewonnen door Jungheinrich. Achter het geweld van de heftruckleveranciers zijn we erg trots op onze plek in de top 10.

 

Hoogtepunt 2: De stand

Logistica2015-BLOM

In hal 11 hadden wij de beschikking over 300m2 ruimte voor het inrichten van de stand. Samen met de Jaarbeurs en andere standhouders in de ruimte omgetoverd tot een opleidingslocatie. Onze speciale dank gaat uit naar Still en Toyota die ons ieder een spiksplinternieuwe 3-wiel en 4-wiel heftruck beschikbaar stelden. Voor de veiligheid van de bezoekers zorgde een hekwerk van A-Safe. 

 

Hoogtepunt 3: De cursisten

Een opleidingslocatie zonder cursisten is natuurlijk niets waard. Wij zijn blij dat onze relatie Tempo Team het werven van cursisten op zich heeft genomen. Iedere dag stonden 4 nieuwe cursisten te trappelen om met het veilig werken met de heftruck aan de slag te kunnen. Op de Logistica hebben ze voornamelijk kennisgemaakt met de praktijk en een aantal basisvaardigheden geleerd. Op onze vestiging in Houten zetten we puntjes op de i en wie weet hebben ze dan het heftruckcertificaat verdiend. 

Hoogtepunt 4: #TOMvanBLOM

Natuurlijk kun je cursisten niet zonder deskundige begeleiding loslaten op de opleidingslocatie. Erg blij zijn we dat 2 van onze instructeurs #TOMvanBLOMmen bereid waren om op de beurs te laten zien hoe zij door opleiden van heftruckbestuurders de intern transportwereld verbeteren. Veel bezoekers die van de zijkant in de ochtend na de eerste stapjes keken, waren in de middag verbaasd over de vorderingen die de cursisten gemaakt hadden. Edward en Damyam bedankt!

Hoogtepunt 5: Uitzending BNR Gangmakers

Vereerd waren we om te mogen opdraven in een uitzending van BNR Gangmakers vanaf de Logistica met als thema de robotisering in de magazijnen. Namens BLOM opleidingen heeft Roy het mooie vak van heftruckchauffeur verdedigd. Wij geloven in robots, maar niet dat deze in alle situaties hetzelfde vakmanschap heeft als de heftruckchauffeur. Beluister hier de uitzending.

Hoogtepunt 6: De bezoekers

Graag willen wij alle bezoekers bedanken voor het bezoeken van onze stand op de Logistica 2015. We hopen dat iedereen zichtbaar is geworden in hoe wij verbeteren en verheffen. Overdonderd zijn wij door het aantal ingevulde formulieren (> 375) om kans op een Linde trapheftruck te maken. De 4 prijswinnaars zijn getrokken en krijgen persoonlijk van ons bericht. Er was een jonge bezoeker die niet kon wachten op de trekking....

 

 

 

Plaats bericht


Naar top