• Geplaatst op: 26 januari 2015
  • Auteur: Tom van BLOM
  • Categorie: bedrijven

Cursisten 'Veilig werken met de hoogwerker' aan het woord

‘We hadden een goede instructeur, die duidelijk uitleg gaf’

 

Op 8 verschillende locaties in Nederland biedt BLOM opleidingen de cursus “Veilig werken met de Hoogwerker”. Vandaag waren er 2 opleidingen voor hoogwerker. Bij deze opleiding worden de deelnemers getraind in het bedienen van 5 typen hoogwerkers. De opleiding wordt standaard afgesloten met een BLOM-veiligheidsexamen. Vandaag vroegen we een drietal heren naar hun ervaringen.

Ze kwamen met een duidelijk doel naar opleiding: een hoogwerkercertificaat. ‘Dat ik het hoogwerkercertificaat heb vind ik belangrijk. Maar je krijgt bij de opleiding ook veel veiligheidsaspecten mee natuurlijk en verantwoordelijkheid. Dat is ook belangrijk’, vertelt één van de deelnemers.
 

Duidelijke uitleg van de instructeur
 

Verwachtingen hadden de heren niet echt van de opleidingen. ‘We gingen hier blanco naar toe. De opleiding was goed te doen. We hadden een goede instructeur, die duidelijk uitleg gaf. Precies wat je nodig had. Hierdoor was de theorie ook goed te doen.’
 

Download het gratis beoordelingsformulier


'Veel ruimte om wat te doen'
 

Over de locatie zijn de heren ook goed te spreken. ‘Het is wel prettig om een keer binnen te werken. Wij werken zelf veel buiten met onze hoogwerkers. Zeker op zo’n regenachtige dag als vandaag is dat prettig’. Ze moesten er wel even aan wennen om te werken met andere hoogwerkers, maar ook dit was uiteindelijk goed te doen. ‘Er is hier veel ruimte om wat te doen, dat is mooi. Normaal heb ik heel weinig ruimte en moet ik tussen alle machines door’, legt één van de cursisten uit.  
 

'Opleiding krijgt een 8'
 

Al met al vonden de deelnemers de opleiding ‘Goed en leuk om te doen’ en vonden ze het prettig dat de opleiding in de buurt te volgen was. ‘We hebben hier zeker wat mee gekregen, waar we wat mee gaan doen. Binnenkort houden we even een toolbox meeting met collega’s, waarbij we even gezellig bij elkaar zitten en even uitleggen hoe en wat’. Alle drie de heren kunnen de hoogwerker opleiding aanbevelen en geven de opleiding een dikke 8!

Plaats bericht


Naar top