Menu
Gemiddelde beoordeling 8.9
Laden en lossen met de autolaadkraan

Tijdens deze cursus autolaadkraan wordt de kennis aangereikt met betrekking tot het opstellen en bedienen van de autolaadkraan, de stabiliteit en belastbaarheid van het hydraulisch systeem. De cursist leert, met goedgekeurde hijsmiddelen en een goedgekeurde autolaadkraan, laden en lossen. Bovendien krijgt de cursist een ruim inzicht in de veiligheidsaspecten bij het gebruik van de kraan.


(8,6)

Op basis van 5 individuele beoordelingen.

Voor wie is deze cursus autolaadkraan?

Voor het werken met een autolaadkraan is het noodzakelijk dat de persoon die de kraan bedient over een certificaat beschikt. Maar over welk certificaat moet u nou beschikken. Het belangrijkste is om te weten welke werkzaamheden iemand met de autolaadkraan gaat uitvoeren.

Dit certificaat is in de eerste plaats bedoeld voor personen die gebruikmaken van een autolaadkraan tot 10t/m. Vanaf 10 t/m geldt dit certificaat alleen voor het laden en lossen van de vrachtwagen. Laden en lossen houdt in dat de last van de wagen gepakt mag worden en direct naast de wagen mag worden neergezet. Wordt de lading verder weggezet dan spreekt men van hijsen en dan is boven de 10t/m een machinistendiploma verplicht.

 

tcvt autolaadkraan certificaat

Volgens de nieuwe arbo regeling moet een machinist van een autolaadkraan een TCVT persoonscertificaat vakbekwaamheid hebben. Dit geldt voor een autolaadkraan met een maximum bedrijfslastmoment van 10 tonmeter of meer en wordt ingezet in de bouw. Doel van deze cursus is het behalen van dit TCVT autolaadkraan certificaat. Tijdens de cursus wordt de cursist theoretisch en praktisch geschoold om te kunnen voldoen aan de minimale veiligheidseisen. Na het behalen van de cursus krijgt de deelnemer een TCVT autolaadkraan certificaat.

 

Programma

De opleidingsduur van de cursus autolaadkraan bedraagt 1 dag en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de kandidaat een het BLOM - certificaat met een geldigheid van 5 jaar.

 
Inhoud theorie Inhoud praktijk
- Technische aspecten - Controle van de kraan
- Arbowet - Controle van hijsgereedschappen
- Werkvoorbereiding - Veiligheidsaspecten
- Maximale werkbelasting - Het verplaatsen/stapelen van lasten
- Hijsbanden en kettingen - Invouwen en rijklaar maken
- Schades en kosten - Bewustwording van gevaren en risico`s

Opleidingsloctie In-company

De opleiding vindt plaats op uw eigen locatie. Informeer wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Eén van onze opleidingsadviseurs maakt voor deze bedrijfsopleiding graag een offerte voor u.

 Peter de Mik (6,9)
  Gerjan muis (8,9)
  Huisjes (8,5)
  Gerrit (9,2)
  Robert leijen (9,2)
  Ron van Rijbroek (5,8)
  jhrhfje (8,0)
 L.H. Rochus (8,2)
 p.vd engel (9,4)
Naar top